Acum citesti
Rabobank renunță la sponsorizarea echipelor de ciclism

Lumea ciclismului internațional și olandez în special a fost astăzi zguduită de un anunț cu adevărat important. Rabobank, banca implicată în sponsorizarea echipei de ciclism omonime încă din 1996, a decis să se retragă din această activitate la 31 decembrie 2012. Decizia a fost motivată de mult prea numeroasele scandaluri de dopaj care au afectat imaginea acestui sport în ultimii ani.

Cu toate că Rabobank va renunța să mai fie sponsorul echipei, cadrul organizațional al acesteia va putea fi preluat de un alt sponsor, însă niciun nume important nu și-a anunțat intenția de a face acest pas pentru moment. Pe lângă imaginea ciclismului în general care este afectat de toată vâlva creată în jurul dopajului, se pare că USADA (Agenția Americană Anti-Doping) a sugerat că această practică ar fi una la ea acasă în sânul echipei Rabobank. Oficialii echipei nu au oferit niciun răspuns la această acuzație voalată, dar decizia de astăzi ar putea fi grăitoare în acest sens.

În ciuda retragerii, Rabobank a anunțat că va susține în continuare programele de găsire și dezvoltare a tinerelor talente, precum și evenimentele de ciclocros.

Vezi Comentarii (3)
  • foarte bine, ar trebui si altii sa urmeze exemplul…nu esti fairplay, nu te sustin ! daca penalitatile si suspendarile nu-i incalzesc atunci lipsa sponsorilor le va taia respiratia !

  • Rabobank va sponsoriza echipa si in 2013 pentru a nu cauza probleme de ordin financiar sportivilor si celorlalti implicati, dar numele bancii nu va figura pe niciun material al echipei si nu va mai fi asociat cu aceasta. Asadar, Giant le va furniza echipamentul promis in 2013, dar nu va scrie Rabobank pe el.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + two =