Acum citesti
Evoluție bună a Tuşnad Cycling Team în cursele din Grecia şi Letonia

Rutierii de la Tuşnad Cycling Team s-au întors de la cursele desfăşurate în Grecia şi Letonia, care s-au dovedit a fi un excelente prilej de  pregătire pentru Turul României.

La Turul Greciei, cursă de UCI 2.2, au luat parte aproape 100 de concurenţi, de la 17 echipe, din 12 ţări. Cursa a cuprins cinci etape şi rutierii au avut de pedalat, în total, 660 de kilometri.

În clasamentul general, pe primul loc s-a situat slovenul Robert Vrecer, de la  Team Voralberg (Austria). Cel mai bine clasat rutieri de la Tuşnad Cycling Team a fost moldavul Braico Alexander care a încheiat pe locul 19. Gerganov Evgeni s-a clasat pe 37, Csicsaky Tamas pe 40, Cioban Sergiu pe 45 și Novak Eduard pe 57. În clasamentul pe echipe, Tuşnad Cycling Team s-a clasat pe locul al 6-lea.
Cel mai bine clasat ciclist al echipei, moldavul Alexander Braico declară că: Această cursă a fost frumoasă şi interesantă, cu etape de plat dar şi de munte, unde clasamentul general s-a făcut încă din prima etapă. Turul Greciei a însemnat o bună pregătire pentru Turul României, unde vom conduce şi vom fi pe primele poziţii, atât la individual cât şi cu echipa.

GP Jürmala (Letonia) a fost o cursă de categorie UCI 1.1, la care au participat 14 echipe din tot atâtea ţări. Printre participanţi s-au numărat şi echipe pro-continentale, cum ar fi Farnese Vini sau Rusvelo, dar şi echipe continentale şi echipe naţionale. Cursa de o zi a măsurat 182 de kilometri.

În clasamentul general, pe primul loc s-a clasat brazilianul Andriato Rafael, de la echipa Farnese Vini, înregistrată în Marea Britanie.

Rutierii de la Tuşnad Cycling Team au ocupat următoarele poziţii: Lovassy Krisztián locul 11, Ternovsek Marcel locul 14 și Sebestyén Szabolcs locul 30. Cicliştii Lázár Nándor si Török Imre au abandonat.

După revenirea în ţară, asistentul team manager al Tuşnad Cycling Team, Sánta Arpad, a declarat că această cursă a fost una rapidă, la care au participat sportivi de valoare, iar locul 11 obținut de Lovassy Krisztian valorează cinci puncte prețioase în clasamentul Europe Tour.

Cursa este parte integrantă a unui maraton ciclist la care participă anual peste 8.000 de cicliști amatori și profesioniști. A fost o cursă rapidă, cu echipe de clasă din Europa. Plutonul a sosit la sprint, cu 800 metri înainte de finish s-a produs o căzătură mare în pluton, cicliști nostri nu au fost implicați direct, dar au trebuit să frâneze și acest lucru a afectat rezultatul final. Locul 11 obținut de Lovassy Krisztian valorează cinci prețioase puncte în clasamentul Europe Tour, a declarat Sánta Árpád, asistent team manager al TCT.

Următoarea cursă la care vor participa rutierii Tuşnad Cycling Team este Turul României, programat a se desfășura între 2 și 9 iunie, considerată de către echipă ca una dintre cele mai importante competiţii ale anului pentru cicliştii TCT.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 1 =