Acum citesti
Eduard Novak: Dedic victoria de la Londra soţiei şi copiilor mei, care au crezut în mine permanent

Proaspătul campion olimpic în proba de ciclism pe velodrom, 4.000 de metri urmărire individuală de la Jocurile Paralimpice 2012, Eduard Novak, a dedicat victoria de la Londra soţiei şi copiilor săi, care l-au susţinut permanent.

”Victoria i-o dedic soţiei mele şi copiilor mei! Ea a fost alături de mine din prima clipă de când m-a cunoscut, a crezut în visul meu în ciuda faptului că eram la început şi foarte mulţi din jurul meu mă îndemnau să nu mai continui.  Ea m-a susţinut şi a văzut că acest lucru mă face fericit”, a declarat primul campion paralimpic din istoria României.

Despre cursa de aur de la Londra, Eduard a povestit că nu a simţit că este ziua lui, pentru că stresul era incredibil şi ştia că fiecare detaliu este important, dar este bucuros că a reuşit să se mobilizeze şi să obţină un rezultat mare.

”Ziua de sâmbătă cred că a fost una dintre cele mai grele zile, dar şi cea mai frumoasă.  Stresul  acumulat era incredibil, pentru că dacă te gândești, este vorba despre o zi la patru ani. Fiecare detaliu este important şi nu ai voie să greşeşti. Şi acum sunt surprins de cât de tare am fost din punct de vedere psihic, în acele momente. (…) Trebuie să ştiti că eu când obțin un rezultat bun, tot timpul înainte de start nu mă simt prea bine, simt că nu am putere în picioare. La fel am simţit şi sâmbătă şi m-am temut de un rezultat slab, dar mă bucur că m-am mobilizat şi am reuşit să îmi îndeplinesc visul”, a afirmat Eduard Novak.

Campionul olimpic le-a mulţumit tuturor celor care i-au fost alături şi l-au încurajat şi a subliniat că ”pentru mine contează enorm sentimentul că pot să-i fac pe oameni fericiţi cu rezultatele mele”.

Eduard Novak şi-a exprima convingerea că în urma victoriei obţinute paralimpicii români vor fi apreciat la acelaşi nivel cu cei valizi.

”Şi sunt extrem de bucuros că se schimbă ceva în țara noastră! Am reuşit să sparg o barieră, care până acum a fost ținută mai mult în secret. Nu contează de unde provii, ce naționalitate ai, dacă ai sau nu handicap, când este vorba de sport există un singur țel: Victoria!”, a conchis Eduard Novak.

Mai jos puteți urmări și un interviu cu Eduard Novak realizat la Londra.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × two =