Acum citesti
Coana Mița Biciclista va fi prezentă în București

Doamnelor şi domnilor, tineri şi vârstnici, vă invităm într-o frumoasă călătorie în timp, de-a lungul istoriei bicicletei din România. Stimate doamne, lăsaţi-vă încurajate şi însoţite de cea care a tras după ea un lung şir de poveşti, bârfe şi legende despre aventurile ei pe două roţi. Călare pe bicicleta ei ‘chic’ , cu ghidon de argint şi plăcuţă de înmatriculare, ea a dat buzna direct în curţile regale de la începutul secolului XX!

Noi ne dorim să punem în valoare un personaj care a existat cu adevărat, pe care românii l-au ignorat până acum, dar care a făcut pentru bicicletă în România ceea ce a făcut Coco Channel pentru modă în Franţa şi în întreaga lume!

Pentru a da ca exemplu o atitudine plină de curaj şi încredere de sine a unei bicicliste simbol, Asociaţia „Bate Şaua să Priceapă Iapa”  a pus în scenă spectacolul de teatru „Coana Miţa Biciclista”, care a fost prezentat în paralel cu Turul Ciclist al României. Spectacolele au fost jucate în fiecare oraş-etapă, seara, după ceremonia de premiere a fiecărei zile.

De aproape zece ani, Batem Şaua pentru a dezvolta ‚cultura bicicletei’ în România încercând să schimbăm, prin toate mijloacele posibile, mentalitatea românilor cu privire la utilizarea bicicletei din punct de vedere utilitar, turistic şi sportiv. Facem acest lucru încercând să introducem bicicleta în viaţa de zi cu zi a locuitorilor marilor oraşe, şi nu numai, prin toate tipurile de activităţi şi mesaje. După introducerea ei în domeniile urbanismului, protecţiei mediului, transportului alternativ, sănătăţii, competiţiilor, vacanţelor active etc, ne-am propus ca Bicicleta să devină eroină principală şi în acte cultural-artistice, descoperind o altă valenţă a ei: personaj artistic în spectacole de teatru!

Nu poţi dezvolta cultura bicicletei într-o ţară, dacă nu te bazezi pe istorie. Iar în ţara noastră, Turul Ciclist al României şi Coana Miţa Biciclista au scris file importante din istoria bicicletei. Trebuie să scoatem la lumină valorile istoriei şi să aruncăm provocarea celor care vor să continue alături de noi acest fenomen.

Coana Miţa Biciclista vă invită în centrul istoric al Bucureştiului

Ne dorim să vă avem alături de noi şi să vă prezentăm rezultatul: un spectacol scurt, un experiment de pantomimă, care va face deliciul oricărui biciclist bucureştean sau român. Vă invităm în fiecare seară, în zilele de mai jos, să asistaţi la la spectacolul de teatru. Accesul publicului este gratuit.

Detaliile complete despre eveniment pot fi găsite pe pagina dedicată acestuia.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =