Acum citesti
Coana Miţa Biciclista pleacă în Tur(neu)!

Doamnelor şi Domnilor, tineri şi vârstnici, vă invităm într-o frumoasă călătorie în timp, de-a lungul istoriei bicicletei din România. Stimate doamne, lăsaţi-vă încurajate şi însoţite de cea care a tras după ea un lung şir de poveşti, bârfe şi legende despre aventurile ei pe două roţi. Călare pe bicicleta ei ‘chic’ , cu ghidon de argint şi plăcuţă de înmatriculare, ea a dat buzna direct în curţile regale de la începutul secolului XX!

Demersul:

COANA MIŢA BICICLISTA: o atitudine MODERNĂ … de acum UN SECOL!

Noi ne dorim să punem în valoare un personaj care a existat cu adevărat, pe care românii l-au ignorat până acum, dar care a făcut pentru bicicletă în România ceea ce a făcut Coco Channel pentru modă în Franţa şi în întreaga lume!

Pentru a da ca exemplu o atitudine plină de curaj şi încredere de sine a unei bicicliste simbol, Asociaţia „Bate Şaua să Priceapă Iapa” pune în scenă spectacolul de teatru „Coana Miţa Biciclista”, care va fi prezentat în paralel cu Turul Ciclist al României. Spectacolele vor fi jucate în fiecare oraş-etapă, seara, după ceremonia de premiere a fiecărei zile.

De aproape zece ani, Batem Şaua pentru a dezvolta ‚cultura bicicletei’ în România încercând să schimbăm, prin toate mijloacele posibile, mentalitatea românilor cu privire la utilizarea bicicletei din punct de vedere utilitar, turistic şi sportiv. Facem acest lucru încercând să introducem bicicleta în viaţa de zi cu zi a locuitorilor marilor oraşe, şi nu numai, prin toate tipurile de activităţi şi mesaje. După introducerea ei în domeniile urbanismului, protecţiei mediului, transportului alternativ, sănătăţii, competiţiilor, vacanţelor active etc, ne-am propus ca Bicicleta să devină eroină principală şi în acte cultural-artistice, descoperind o altă valenţă a ei: personaj artistic în spectacole de teatru!

Nu poţi dezvolta cultura bicicletei într-o ţară, dacă nu te bazezi pe istorie. Iar în ţara noastră, Turul Ciclist al României şi Coana Miţa Biciclista au scris file importante din istoria bicicletei. Trebuie să scoatem la lumină valorile istoriei şi să aruncăm provocarea celor care vor să continue alături de noi acest fenomen.

Coana Miţa Biciclista pleacă în Turul României

Ne dorim să vă avem alături de noi şi să vă prezentăm rezultatul: un spectacol scurt, un experiment de pantomimă, care va face legătura între bicicliştii amatori şi cei profesionişti. Vă invităm în fiecare seară, în oraşele de mai jos, să asistaţi la premierea etapei Turului Ciclist al României şi apoi la spectacolul de teatru.

Accesul publicului este gratuit.

Datele şi oraşele în care vor fi jucate spectacolele:

1 iunie: Constanţa (Mamaia) / 20.00
2 iunie: Galaţi / 19.00
3 iunie: Vaslui / 18.30
4 iunie: Botoşani / 17.00
5 iunie: Suceava / 17.45
6 iunie: Târgu Mureş / 17.45
7 iunie: Râmnicu Vâlcea / 17.30

Notă: orele de prezentare sunt estimative!

 

Bugetul turneului: 25.000 euro

Producător: Asociaţia „Bate Şaua să Priceapă Iapa”

 

Scenariul: GeoBateŞaua
Regia: Mihai Barangă
Distribuţia: Andreea Duţă, Mihai Barangă, Vlad Oancea, Richard Bovnoczki
Coregrafia: Andreea Duţă
Fotografia: Doru Iordache
Coloana sonoră: Nuku Rădulescu
Grafica: Alex Popescu

Atenţie: când o femeie frumoasă pedalează, o lume întreagă o urmează!

Finanţatori: Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Asociaţia BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA
Sponsori: Veloteca, Becel
Partener principal: Federaţia Română de Ciclism
Parteneri media principali: Şapte Seri, Europa FM, Realitatea TV
Parteneri media online: freerider.ro, feminis.ro, dordeduca.ro

Mulţumiri: Giant România (pentru bicicleta de damă model Giant Via 2W S) şi Clubului Restaurant LaScena (pentru organizarea şedinţei foto)

Vezi Comentariu (1)
  • In fiecare din orasele mentionate mai sus, Veloteca va organiza expozitii de biciclete. Va invitam sa admirati „pe viu” marci ca Merida, Corratec, Cross, Bergamont, Dahon, Brompton si altele…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 3 =