Acum citesti
„Breath”, bicicleta care vine de hac poluării din Beijing

O mască anti-poluare pare un lucru rezonabil la care să te gândeşti atunci când pedalezi printr-un oraş mare, dar în Beijing situaţia e atât de albastră (la propriu), încât Matt Hope, un artist american ce-şi face veacul prin capitala chineză a imaginat şi construit o întreagă… bicicletă anti-poluare. Probabil, a acţionat după sloganul „Think Big!”. Una peste alta, bicicleta este punct de întâlnire pentru nişte obiecte cărora nu le-ai fi găsit prea multe puncte comune: o cască de scuter, o mască pentru piloţii de vânătoare (chinezi), un ventilator şi, piesa de rezistenţă, un coş de gunoi de la Ikea.

Cum funcţionează drăcovenia? Matt pedalează prin mult prea poluatul Beijing, ceea ce generează suficientă electricitate pentru a pune în mişcare ventilatorul. Acesta începe să tragă aer prin coşul de gunoi Ikea, iar particulele de praf sunt încărcate pozitiv şi se „lipesc” de o trompetă. Aerul curat rezultat este împins mai departe printr-un tub în mască, gata să fie respirat.

Bicicleta nu doar arată extrem, ea se şi comportă extrem, generând peste 5.000 de volţi, aşa că deocamdată Matt evită să iasă cu ea pe afară atunci când plouă. Proiectul este în plină desfăşurare…

via: matthope.org

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + three =