Acum citesti
AX Lightness Vial – Cel mai ușor cadru de cursieră

Martie a acestui an va fi aur curat pentru posesorii de cursiere care s-au angajat în lupta cu kilogramele. Kilogramele bicicletei, mai precis. Firma AX Lightness și-a dezvăluit capodopera, cadrul Vial, care cântărește 745 de grame, ce va fi lansat în prima lună a primăverii.

Partea și mai interesantă este că cele 745 de grame sunt valabile pentru întreg frameset-ul de mărime M (55 cm), adică furcă față Rigida3T și tija de șa Engage Revit plus cadrul propriu-zis.

Dar nu doar greutatea, sau mai bine zis ușurimea, este punctul forte al lui Vial. Producătorul german se laudă cu rigiditatea foarte mare mulțumită noului ax pedalier BB 386 care este presat direct în cadrul încă din momentul fabricației acestuia. Secțiunea rectangulară a țevilor cadrului și asimetria furcii de spate sunt alte element care îmbunătățesc calitatea mai sus amintită.

Cele 745 de grame ale ansamblului vin cu un preț invers proporțional: 4.900 de euro. Totuși, această sumă nu este chiar astronomică dacă arunci un ochi la prețurile producătorilor consacrați și pentru acești bani primești un cadru 100% făcut manual, lucru tot mai rar în zilele noastre. Pentru mai multe poze, accesează site-ul producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − seven =