Acum citesti
(P) Northwave prezintă echipamentul pentru iarna 2022

Există două vorbe „din străbuni”, pe care dacă le cunoaștem înseamnă că avem deja jumătate din problemă rezolvată, aceea de a ne bucura de iarnă, indiferent de vreme. Pe de o parte știm bine că „iarna nu-i ca vara”, dar mai ales că „nu există vreme rea ci doar echipament nepotrivit”. Cu aceste două „vorbe de duh” în minte, putem explora opțiunile de îmbrăcăminte de iarnă, știind că și dacă fizicul nu rezistă tot timpul la frig, avem echipamentul care-l va ajuta.

La întâlnirea Bikefun-Merida Dealer Meeting de anul acesta de la Păltiniș, am văzut și încercat puțin, noua colecție Northwave 2022 a echipamentului de iarnă pentru ciclism. Lăsând la o parte culorile noi, care nu-s deloc rele, italienii de la Northwave vin pe piață cu câteva produse special gândite să-ți ofere nu doar performanță la pedalare, dar și confort și plăcere când este foarte frig.

Pantofii pentru ciclism de iarnă Northwave

Picioarele sunt foarte expuse atunci când mergi pe bicicletă, mai ales iarna. Deși folosești puternic mușchii, labele picioarelor nu sunt atât de stresate. Din acest motiv, există șanse mari să-ți înghețe, cu atât mai mult la cei care au o circulație sanguină deficitară.

Pantofii dedicați pentru iarnă, de la Northwave, sunt cei din seria Magma și Celsius, iar pentru iarna care urmează, Northwave vine cu o noutate excelentă. La noile modele Magma, italienii au integrat o căptușeală din Primaloft. Dacă nu știai deja ce este, află că Primaloft se folosește drept căptușeală la sacii de dormit de iarnă, pufoaice și mănuși de iarnă. Așadar, rezultatul nu poate fi decât unul călduros, de aici și denumirea Magma. Calitatea și performanța izolației Primaloft se împarte pe trei niveluri: Gold, Silver și Black. Pentru pantofii Magma, Northwave a folosit 200 g din cel mai bun Primaloft, adică nivelul Gold.

Primaloft este un fel de material „miraculos” întrucât, fiind o căptușeală sintetică, oferă căldură chiar și când este ud. Izolația sintetică imită proprietățile pufului natural, fiind un material care are milioane de buzunare minuscule cu aer. Acestea capturează și păstrează căldura generată de corpul tău. Fibrele Primaloft sunt tratate în așa fel încât nu rețin apa, acesta fiind motivul principal pentru care oferă protecție la frig chiar dacă piciorul se udă. Este motivul pentru care pantofii Northwave din seria Magma, nu dispun de membrana Goretex. Pe de altă parte, seria Magma este mai accesibilă ca preț decât Celsius întrucât, chiar și ude, fibrele Primaloft oferă protecție la frig.

Pantofii Northwave X MAGMA Core, cei cu talpa Michelin Explorer, îi vom avea și noi la test cât de curând. Așa că stați aproape, pentru concluziile noastre.

Northwave MAGMA XC Core și X-MAGMA Core

Cele două modele diferă doar la nivelul tălpii. Dacă Magma XC Core are talpa „Jaws” Carbon Reinforced, cu indice de rigiditate foarte mare, 8, modelul X-MAGMA Core este echipat cu talpă Michelin Explorer, care seamănă mai mult cu cea a unui bocanc. Pantoful devine astfel mai confortabil și la mers mult pe jos.

Northwave MAGMA XC Core și X-MAGMA Core au fost gândiți să exceleze în timpul iernilor crunte, mulțumită căptușelii cu 200 g de Primaloft Gold, derivat din materiale reciclate. Primaloft garantează izolație excelentă, dar și permite piciorului să respire.

Pentru 2022, pantofii vin și cu un nou guler Easyfit Climaflex, care este acum mai ușor de încălțat, mulțumită celor două găici extrem de robuste, de care poți trage cu încredere la încălțare.

În funcție de dorințele tale, vei alege modelul cu talpă Jaws sau talpă Michelin. Cel cu talpa Jaws este gândit să performeze mai bine la antrenamente și concursuri, oferind un excelent transfer de putere de la picior spre pedală, mulțumită rigidității ridicate. Pe de altă parte, modelul cu talpă Michelin, este gândit mai mult spre explorare, fiind foarte util și când ai de mers mai mult pe lângă bicicletă.

Partea de sus a pantofului dispune de o construcție „Overlap”, cu ajutorul căreia cele doua părți, stânga și dreapta, se suprapun și aluneca perfect una peste cealaltă atunci când pantoful este strâns pe picior. Se obține astfel o potrivire perfectă, fără puncte de presiune asupra labei piciorului.

Închiderea pantofului se face cu ajutorul unei singure catarame rotative SLW2. Este un model avansat, care permite închidere uniformă, de la degete până sus la gulerul pantofului. De asemenea, închiderea SLW2 dispune și de reglaj „micrometric”, care permite, la nevoie, deschiderea pas-cu-pas a pantofului, pentru o potrivire și mai bună. Previne astfel, amorțirea labei piciorului. Materialul interior al pantofului este interesant, fiind fabricat din fibre direcționale, mai precis spre în jos, care previn călcâiul să se ridice.

Izolarea față de exterior se continuă cu branțul, care este de ultimă generație. Conține patru straturi: spumă EVA, aluminiu, iar EVA și la final pâslă. Această combinație garantează că frigul nu va veni nici de dedesubt, prin branț.

Nu în ultimul rând, pantoful este galoșat la vârf, asemenea bocancilor adevărați, de multe, oferind astfel nu doar protecție suplimentară la frig, dar mai ales protecție la mers, atunci când ești pe potecă la munte și pășești printre stânci. De asemenea, pantofii sunt echipați de jur-împrejur, cu inserții reflectorizante, pentru vizibilitate bună atunci când pedalezi pe drumuri publice.

Northwave MAGMA XC Core și X-MAGMA Core au un preț recomandat de 859 lei și sunt disponibili în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave Celsius XC Arctic GTX

Celsius XC Arctic GTX este modelul de iarnă de top de la Northwave, disponibil și în varianta cu talpă pentru plăcuțe de șosea. Deși nu conține Primaloft, așa cum găsim la Magma, și acest model este deosebit de călduros iarna. În plus, conține membrana Goretex, mulțumită căreia pantofii devin deosebit de performanți și pe ploaie.

La Northwave Celsius XC ARCTIC GTX transmiterea puterii de la picior la pedală se face prin intermediul tălpii Jaws Carbon Reinforced cu rigiditate foarte mare, de 8.0. Acesteia i s-au adăugat inserții din cauciuc natural, pentru aderență foarte bună, indiferent de suprafață.

Ca și la Magma, partea superioară a pantofului dispune de construcție suprapusă, care înconjuară laba piciorului fără a crea puncte de presiune. Acest mod de închidere favorizează transmiterea eficientă a puterii, de la picior la pedală. În plus, întăriturile TPU asigura protecție foarte bună, de-a lungul întregii părți superioara e pantofului.

Închiderea rotativă SLW2 este folosită și la Northwave Celsius XC Arctic GTX, fiind singurul care oferă reglaj micrometric al strângerii. Această ajustare milimetrică, previne amorțirea labei piciorului, pentru că poți desface pantoful, pas cu pas, atât cât este nevoie pentru a fi perfect confortabil.

Northwave Celsius XC Arctic GTX este echipat cu membrană Gore-Tex, spre deosebire de modelele Magma care au căptușeala Primaloft. Astfel, la Celsius XC Arctic GTX gulerul elastic din neopren Easyfit Climaflex, din partea de sus a pantofului, este dotat cu membrana elastică Rattler® Gore-Tex. Protecția la frig este mărita și mulțumită branțului Arctic 4Layer, cu patru straturi de izolație: spuma EVA, aluminiu, EVA și pâslă. Toate aceste specificații oferă izolație excelentă împotriva frigului.

Nu în ultimul rând, Northwave Celsius XC Arctic GTX dispune de inserții reflectorizante de jur-împrejur, pentru o mai bună vizibilitate pe drumurile publice.

Northwave Celsius XC Arctic GTX are un preț recomandat de 1.139 lei și este disponibil în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave CELSIUS XC GTX

Northwave CELSIUS XC GTX este varianta mai accesibilă a modelului Arctic, de mai sus. Însă chiar dacă este mai ieftin, performanțele împotriva frigului sunt, și aici, foarte impresionante.

Northwave CELSIUS XC GTX este un pantof de iarnă pentru mtb cross country și maraton, gândit să perfomeze în condiții de iarnă, cu temperaturi mai moderate. Corpul pantofului dispune de membrană Pique Gore-Tex®, care menține piciorul cald și izolat de exterior. O căptușeală suplimentară amplasată la vârf, oferă izolație termică suplimentară.

Talpa este de tip Jaws Carbon Reinforced, cu un indice de rigiditate de 8.0. Este o rigiditate de nivel foarte mare, ceea ce însemnă că pantofii sunt foarte buni și pentru antrenamente, dar și la concursuri. Talpa dispune inclusiv de inserții din cauciuc, pentru aderență bună indiferent de suprafețe.

Partea de sus a pantofilor are un design cu suprapunere. Practic cele două laterale ale pantofului se suprapun una peste cealaltă în așa fel încât să nu apară puncte de presiune, neplăcute, pe suprafața labei piciorului. Northwave CELSIUS XC GTX dispune și de întărituri TPU, de jur-imprejur, specificație care oferă pantofului protecție deosebită.

În ciuda prețului mai accesibil, și acest model dispune de închiderea avansată SLW2, singura care oferă reglaj micrometric și asupra nivelului de închidere, dar și asupra pașilor de deschidere a pantofului. Cu acest sistem, poți regla la milimetru, cât de strânși vrei să fie pantofii pe piciorul tău.

Noul guler elastic Easyfit Climaflex din partea de sus a pantofului, este echipat cu membrana Gore-Tex Rattler®, asta însemnând că vei primi și izolație termică și impermeabilitate față de ploaie sau lapoviță.

Northwave CELSIUS XC GTX dispun și ei, de performantul branț de iarnă Arctic 4Layer, ce oferă patru straturi de izolare: spumă EVA, folie de aluminiu, EVA și pâslă. Toate acestea contribuie la izolarea piciorului față de exterior.

Northwave CELSIUS XC GTX are un preț recomandat de 988 lei și este disponibil în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Jachetele pentru ciclism de iarnă Northwave

Northwave EXTREME Total Protection

Northwave EXTREME Total Protection este modelul de top al producătorului italian. Oferă protecție totală împotriva intemperiilor, mulțumită materialului cu trei straturi și membranei impermeabile H20 Flex, cu impermeabilitate de 10.000 mm, adică la fel ca podeaua unui cort de munte de bună calitate. Materialul este, de asemenea, elastic pe toate direcțiile, oferind astfel confort excelent și libertate de mișcare.

Northwave EXTREME Total Protection este construită folosind tehnica BioMap, cu ajutorul căreia forma jachetei devine cât se poate de ergonomică și confortabilă. Gulerul, și acest ergonomic, este dublu și gândit să ofere căldură și să izoleze față de exterior.

Și manșetele sunt duble și ergonomice. Asta înseamnă protecție față de exterior. Mai înseamnă și că frigul nu poate pătrunde, din exterior, pe lângă mănuși, spre pielea ta. Fermoarul nu putea fi decât YKK, liderul în domeniu pe acest segment, al fermoarelor. Marca YKK garantează o funcționare ireproșabilă. Mulțumită formei și construcției, acesta poate fi folosit și când ai mănușile puse.

La spate jacheta dispune de trei buzunare plus un al 4lea care are și fermoar. Poți astfel, pune aici obiectele valoroase, precum actele de identitate, cheile. De asemenea acest al 4lea buzunar este și impermeabil. Așa că poți transporta aici și telefonul, în locul cheilor. Northwave EXTREME Total Protection are inclusiv inserții reflectorizante în partea din spate, pentru a fii mai vizibil în trafic.

Jacheta Northwave EXTREME Total Protection are un preț recomandat de 709 lei și este disponibilă în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave BLADE Total Protection

Această jachetă Northwave BLADE Total Protection, este un pas sub modelul de top EXTREME, având și un preț mai mic. Cu toate acestea, protecția oferită iarna împotriva frigului este, și aici, foarte mare. Prețul mai mic și protecția echilibrată, fac din BLADE Total Protection să fie cea mai bine vândută din gamă, oferind compromisul perfect dintre preț și performanță.

Modelul 2022 vine cu o croială nouă, mai bine gândită și mai ergonomică. Asta înseamnă o libertate și mai mare de mișcare atunci când ești pe bicicletă. Materialul este, de asemenea, compus tot din trei straturi, exteriorul jachetei fiind tratat DWR – Durable Water Repellent. Practic apa nu stă pe suprafață ci  se va prelinge sau se va scutura foarte ușor. Asta înseamnă că deși jacheta Northwave BLADE Total Protection nu este o geacă de ploaie, are foarte multe din proprietățile ei.

Membrana internă bi-elastică, permite o reglare foarte bună a temperaturii corpului, păstrând-o în parametri optimi, tu rămânând protejat și uscat. Fermoarului frontal i-a fost adăugat-o un mic șnur, pentru a-l putea acționa ușor și dacă ai mănușile pe mâini. Și aici avem la spate, patru buzunare, dintre care unul cu fermoar și rezistent la apă. Inserțiile reflectorizante de pe buzunare sunt prezente.

Jacheta Northwave BLADE Total Protection are un preț recomandat de 619 lei și este disponibilă în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave RELOAD SP

Northwave RELOAD SP este modelul nou al variantei „Slective Protection” din anii trecuți. „Selective” însemnă că protecția față de intemperii este prezentă doar pe anumite zone ale jachetei, cele expuse, cum ar fi pieptul.

Materialul este, de asemenea, format din trei straturi, la care s-a adăugat membrana H2O, rezistentă la vânt și apă. Rezistența la apă este de până la 10.000 mm, adică foarte mare, la fel ca la podeaua corturilor de munte.

Gulerul este ergonomic și nu prezintă cusături, pentru a nu deveni incomod în timpul pedalării, mai ales la concursuri. La șolduri, jacheta este echipată cu o bandă din silicon, care previne alunecarea. Când ești pe bicicleta, aplecat, jacheta stă mai bine pe spate și nu se ridică. Fermoarul este, desigur, YKK, în partea de sus având și „garaj”. Garaj înseamnă că fermoarul se „parchează” într-un buzunăraș special, pentru a nu te ciupi de gât. Desigur că și Northwave RELOAD SP are la spate patru buzunare, dintre care unul cu fermoar, diferența fiind că acesta nu mai este impermeabil. Nu în ultimul rând, avem și aici inserții reflectorizante pe spate.

Jacheta Northwave RELOAD SP are un preț recomandat de 469 lei și este disponibilă în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave EXTREME H2O Light

Jacheta Northwave EXTREME H2O Light este potrivită pentru condiții mai blânde de temperatură, toamna, primăvara sau chiar și iarna dacă nu este așa frig. Oferă rezistență totală la apă și vânt, fiind special concepută a fi folosită pe vreme rece și umedă. Materialul tehnic este format din trei straturi, fiind elastic și flaușat. Elasticitatea oferă confort la utilizare în timp ce flaușarea reține căldura.

Greutatea întregii jachete este mică, adică este și destul de subțire, însă chiar și așa, protecția la ploaie este de 10.000 mm, foarte mare. Construcția BioMap înseamnă ergonomie, în special când ești în poziția aplecat, pe bicicletă. Gulerul dispune de o formă specială, care urmează formele anatomice ale corpului, mai ales atunci când stai aplecat pe bicicletă.

Partea din spate este mai lungă, oferind astfel protecție și mai bună împotriva apei împroșcate de roata spate a bicicletei. Fermoarul YKK asigură funcționare ireproșabilă, iar la spate avem trei buzunare, cu inserții reflectorizante și acestea.

Northwave EXTREME H2O Light are un preț recomandat de 419 lei și este disponibilă în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave BLADE 3

Pentru protecție excelentă împotriva frigului, dedesubtul jachetelor poți folosi un tricou tehnic, de iarnă, precum Northwave BLADE 3. Acesta este un tricou cu mânecă lungă, fabricat din material călduros și moale. Închiderea se face cu fermoar YKK, la spate având cele 3 buzunare clasice, plus al 4lea cu fermoar. Inserțiile reflectorizante sunt prezente de jur-împrejur, asta însemnând că tricoul poate fi purtat și pe exterior.

Northwave BLADE 3 are un preț recomandat de 316 lei și este disponibil în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave URBANITE

Spre deosebire de jachetele de mai sus, Northwave URBANITE nu oferă protecție împotriva frigului, în schimb oferă protecție totală împotriva ploii, aceasta având și glugă specială, mai mare, ce poate fi trasă peste casca de bicicletă. Astfel, în combinație cu o jachetă termică dintre cele descrise mai sus, protecția împotriva temperaturilor scăzute de iarnă, dar și împotriva umezelii de toamnă sau primăvară, devine totală.

Denumirea Urbanite ne duce cu gândul la „oraș” și într-adevăr, este excelentă pentru navetă. Însă jacheta este absolut perfectă și pentru pedalat în natură, pentru turism și aventură. Cu alte cuvinte, este foarte versatilă.

Urbanite dispune în partea din față de un buzunar mare, impermeabil, pe care îl poți folosi să pui acolo diferite lucruri. Când jacheta nu este folosită, buzunarul este devine săculețul în care păstrezi jacheta. Manșetele sunt ajustabile, pentru a se potrivi foarte bine și când ai mănuși pe mâini.

Fermoarul frontal nu este pe întreaga lungime a jachetei ci doar pe jumătate și este echipat cu șnur, pentru a putea trage de el și cu mânușile pe mâini. Cusăturile sunt toate vulcanizate, impermeabilitatea jachetei fiind de 10.000 mm coloană de apă, adică la fel de mult ca și podeaua unui cort de munte. Fiind o jachetă de purtat pe exterior, Northwave URBANITE dispune de inserții reflectorizante de mari dimensiuni, prezente pe mâini și pe glugă.

Gluga este deosebită și special gândită pentru ciclism, având dimensiuni mai mari, pentru a o putea purta chiar și cu casca pe cap. De asemenea, gluga dispune de cozoroc, pentru a te ajuta mai bine atunci când plouă. Ajustarea perfectă la corpul tău, se face cu ajutorul a două cordeline elastice, la gluga și la brâu, care se strâng, adaptându-se condițiilor meteo.

Northwave URBANITE are un preț recomandat de 369 lei și este disponibilă în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Mănuși de iarnă și huse pantofi Northwave

Dacă până acum am analizat cum protejezi, pe bicicletă, corpul împotriva frigului, să vedem care sunt opțiunile pentru extremități, pentru mâini și picioare.

Northwave FAST Gel

Manusile Northwave FAST Gel sunt construite având la bază piele sintetică, pentru robustețe la utilizare și aderență foarte bună a mâinii pe ghidon. Ergonomia și libertatea de mișcare a degetelor este, de asemenea, la nivel foarte ridicat. Pe palmă vom găsi inserturi din silicon, amplasate în zonele unde aderența trebuie să fie mai mare.

Întrucât trăim în era digitală, iar telefonul smart este tot timpul cu noi, degetul index al mănușii este compatibil cu ecranele touch. Astfel, poți folosi telefonul fără să trebuiască să scoți mănușile. Denumirea „Gel” a fost dată pentru a scoate în evidență faptul că mănușile dispun de inserții minime cu gel, dar care măresc protecția fără a împiedica mișcarea mâinii.

Northwave FAST Gel sunt echipate și cu membrana H2O Flex ce oferă protecție de pana la 10.000 mm coloana de apă, împotriva ploii. Membrana este elastică, așa că ergonomia mănușii nu are de suferit. Căptușeala este formată din fleece călduros. Nu în ultimul rând, manșetele Airprene sunt gândite să ajute la eliminarea umezelii care s-ar acumula în interiorul mănușilor.

Northwave FAST Gel au un preț recomandat de 149 lei și sunt disponibile în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave FAST Arctic

Northwave FAST Arctic sunt și mai performante, fiind echipate cu căptușeală Thinsulate®, 100 g. Palma este, de asemenea, fabricată din piele sintetică, pentru robustețe, însă aici avem și tratament DWR pe suprafața mănușii. Proprietatea Durable Water Repellent face ca apa să nu stea pe suprafață, ci să se prelingă sau să se scuture foarte ușor.

Degetul index al mănușilor, este și aici, compatibil cu ecranele touch ale telefoanelor smart, aderența pe ghidon fiind asigurată de inserțiile cu silicon. Manșetele mănușilor sunt călduroase și pot fi ajustate cu ajutorul unei bentițe cu velcro. Pe degetul mare vei găsi o suprafață moale, din microfibră, cu care poți șterge umezeala de pe ochelari. Mănușile dispun și de inserții reflectorizante, pentru vizibilitate bună în trafic.

Mănușile Northwave FAST Arctic au un preț recomandat de 215 lei și sunt disponibile în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave FAST Scuba

Denumirea Northwave FAST Scuba te poate induce puțin în eroare, pentru că nu este vorba de scuba diving ci tot de ciclism. Însă aceste mănuși dispun de tehnologie venită de la scufundări, mai precis materialul din care sunt fabricate.

Mănușile sunt consturite integral din neopren Air-prene, la care s-a adăugat o palmă robustă, cu inserții din silicon, pentru aderență fermă pe ghidon. Neoprenul este cunoscut a reține căldura chiar și atunci când este ud și apa rece. Costumele de scufundare sunt fabricate din neopren, iar acestea oferă protecție excelentă împotriva apei reci.

Northwave FAST Scuba au, la interior, cusăturile vulcanizate, asta însemnând că oferă și protecție împotriva ploii, burniței sau lapoviței. Aceste mănuși sunt ideale pentru condiții extreme de pedalare, oferind protecție atât împotriva apei cât și a vântului rece.

Northwave FAST Scuba au un preț recomandat de 169 lei și sunt disponibile în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave ACTIVE Scuba

Husele de iarnă pentru pantofii de ciclism, sunt o alternativă bună atunci când nu ai pantofi de ciclism, dedicați pentru iarnă. Husele pot fi folosite împreună cu pantofii de vară, la care adaugi o pereche de șosete de iarnă. Rezultatul însemnă protecție bună împotriva intemperiilor.

Northwave ACTIVE Scuba sunt fabricate integral din neopren, fapt care le oferă rezistența foarte mare împotriva frigului, dar și robustețe. Cusăturile sunt vulcanizate, așadar ploaia nu va intra pe acolo.

Pentru rezistență în timp, husele sunt echipate cu întărituri KPU de-a lungul tălpii, caracteristică ce oferă rezistență foarte bună împotriva abraziunii, dar și flexibilitate, pentru confort și durabilitate.

Fermoarul de închidere este YKK, cea mai bună marcă pentru fermoare, acesta fiind și reflectorizat în același timp. Pe talpă vei găsi reglaje cu velcro, pentru a fixa cât mai bine husa pe pantof și picior. În spate ai o gaică robustă, care ajută la încălcare. Interiorul este ușor de curățat, iar înălțimea huselor este de 21 cm.

Northwave ACTIVE Scuba au un preț recomandat de 177 lei și sunt disponibile în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Northwave EXTREME PRO High

Și mai performante decât ACTIVE Scuba, sunt husele Northwave EXTREME Pro High, care vin cu strat exterior din neopren rezistent la apă și vânt, căptușeală călduroasă din material textil, formă aerodinamică și înălțime mai mare, de 22 cm.

Pentru protecție extremă împotriva apei, și la aceste huse avem pe interior, cusăturile vulcanizate. Interiorul este ergonomic și termo-format, iar la vârf dispun de întărituri împotriva abraziunilor. Protecția și întăriturile le găsim și la călcâi, aici fiind prezente și inserții mari, reflectorizante. Fermoarul YKK va asigura o utilizare ireproșabilă, și acesta fiind reflectorizant.

Northwave EXTREME Pro High au un preț recomandat de 215 lei și sunt disponibili în România prin rețeaua de comercianți Bikefun.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 1 =