Acum citesti
Biciclete noi de enduro pentru copii, de la Commencal

Producătorul din Andorra a prezentat de curând noua gamă de biciclete Clash Kids, o gamă cuprinzătoare de biciclete full-suspension, cu diferite dimensiuni de roți, care se potrivesc celor mici și agresivi pe poteci, indiferent de vârsta lor. Astfel, gama este deschisă de modelul cu roți de 20, continuă cu 24, 26 și într-un final, 27.5 inch. Prin urmare, dacă cel mic se dă tare la vale, poți să-i cumperi acum un full-suspension în toată regula, dacă a împlinit 6 ani (de la 115cm înălțime).

Cei de la Commencal afirmă că noile full-uri vor avea o cinematică nouă orientată către nevoile celor mici, dotate cu piese de top și toate, cu o manevrabilitate excepțională. Toate modelele vor folosi o suspensie de tip VPP, care vine cu un ax amplsat în capătul seat stay-ul și la care, partea din spate flexează pe seat stay nu pe chainstay. Construcția aceasta le-a permis celor de la Commencal să creeze o suspensie adaptată persoanelor cu o greutate mică, adică, ai ghicit – copiii. În acest fel, s-a obținut o sensibilitate mai mare a suspensie pe prima parte de cursă, ceea ce este cât se poate de logic.

Cadrele vor fi construite din aluminiu 6066, mai ușoare și mai subțiri decât precedentele, pentru a reduce greutate și a obține o rigiditate adaptată copiiilor. În ceea ce privește geometria, modelul cu roți de 20 va avea un headtube amplasat la 65 de grade și un chainstay cu o lungime de 345mm. Modelul cu roți de 27.5 inch, aflat în partea opusă, va avea un headtube amplasat la 64 de grade și un chainstay de 434mm.

Commencal Clash 20

Cea mai mică dintre biciclete, are suspensii cu o cursă de 130mm, un amortizor RockShox Deluxe și o furcă Manitou Machete JUnit Pro, cu o transmisie Sram GX 1×10 și frâne hidraulice Shimano Deore.

Commencal Clash 24

Următoarea bicicletă are o cursă de 145mm, dotată fiind cu un amortizor RockShox Deluxe și o furcă Manitou Machete, însă transmisie Sram NX are 1×11 viteze și beneficiază printre altele și de un dropper – KS Rage.

Commencal Clash Jr

Versiunea aceasta are roți de 26 de inch și suspensii de la Fox, cu o cursă de 160mm. O transmisie Shimano Deore 1×11, alături de angrenajul Sram cu rbațe scurte de 155mm completează tabloul. Frânele provin tot din gama Deore, iar dropper-ul KS Rage se află în echiparea de bază.

Commencal Clash XS

Aici trecem la roata de 27.5, dar singular este folosit corect, căci doar cea de față este oferită în acest format. Cea de spate are un diametru de 26 de inch, deci mullet pentru noul Clash XS, cu o echipare Sram SX Eagle 1×12, alături de suspensiile Fox cu o cursă de 170/160mm.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + 20 =