Acum citesti
DJI lansează noua Osmo Action 3

Lansată pentru prima oară în 2019, action cam-ul DJI Osmo Action a fost din start gândit a fi un concurent direct pentru GoPro. Astăzi avem a 3a generație a acestei camere video, care vine cu noutăți interesante.

DJI Osmo Action 3 este similară cu modelul anterior 2, întrucât folosește un senzor de 12MP 1/1.7” și lentile ultra wide 155° cu f/2.8. De asemenea, clipurile video sunt înregistrate pe un card microSD cu o viteză maximă de 130 Mbps.

Modurile de filmare sunt la fel: 4K la 120fps (16:9) sau 60fps (4:3) și 1080p la 240fps (16:9). De asemenea, avem mai multe moduri slow motion și hyperlapse, utilizabile până la rezoluția 4K.

Însă noul model vine cu o nouă stabilizare electronică a imaginii, denumită RockSteady 3.0, care funcționează chiar și la 4K/120 fps. Funcția HorizonSteady este prezentă, aceasta menținând orizontul orizontal chiar și daca rotești camera la 360 grade. Însă HorizonSteady va merge doar la maxim 2.7K/60fps.

De asemenea, mai este HorizonBalancing, un mod nou de stabilizare a orizontului, care permite o înclinare a acestuia de până la 45 grade. În acest mod poți filma cu până la 4K/60fps.

Întrucât filmarea pe verticală este populară azi, camera vine cu un cadru nou care permite fixarea ei fie pe orizontală, fie pe verticală. Schimbarea fizică a poziției camerei se face rapid mulțumită unui sistem quick release.

Camera DJI Osmo Action 3 dispune de două ecrane, față și spate, iar cel din față, de 1.4”, este acum tactil. De asemenea, ecranul spate este tactil, dar și mai mare, crescând la 2.25” de la 1.76”.

Cu noua DJI Osmo Action 3 poți filma până la 160 minute cu o singură baterie, la rezoluția de 1080p/30fps și cu ecranele oprite, iar asta chiar și la temperaturi scăzute. Impresionant este că DJI spune că poți filma fără probleme și la -20 de grade, limita maximă fiind +45 grade Celsius. Prin comparație, GoPro vinde separat bateriile sale speciale Enduro Extended, pentru temperaturi scăzute.

De reținut este că bateria nu poate fi încărcată la temperaturi mai mici de +5 grade, dar este ceva comun la acumulatorii cu litiu. Însă dacă temperatura este corectă, încărcarea este foarte rapidă, mai precis 18 minute pentru 80% baterie. Pentru restul de 20% DJI spune că mai este nevoie de încă 32 minute.

Camera este rezistentă la apă așa cum este, fără carcase speciale. Rezista până la 16m adâncime. Există însă și carcase speciale, dacă vrei să mergi mai adânc. DJI Osmo Action 3 dispune de un senzor pentru temperatura culorii, pentru a-ți oferi culorile corecte și sub apă, la adâncimi mari sau pentru momentul când ieși la suprafața apei.

Cele doua ecrane tactile, cât și lentilele, sunt protejate cu Gorilla Glass, rezistând la căzături de până la 1,5 m înălțime. De asemenea, ecranele dispun de tratament hidrofob, pentru a putea folosi funcția tactilă chiar și când ai degetele ude.

Pentru sunet, camera folosește trei microfoane. De asemenea, poți folosi microfon extern adăugând un adaptor USB-C la jack 3,5 mm. Noua DJI Osmo Action 3 poate fi folosită și pe post de webcam, dacă vrei să oferi interlocutorilor o calitate deosebită pentru video și audio, în timpul conferințelor online sau sesiunilor video live.

Noul DJI Osmo Action 3 este disponibil în România pentru precomandă, la prețul de 1.899 lei sau 2.399 lei pentru pachetul „Adventure”, care include două baterii suplimentare, o carcasă pentru baterii și un stick de 1,5 m.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 1 =