Acum citesti
Bicicleta mea (134): Yeti SB-95 2013

Aceasta este prima bicicletă Yeti care figurează în rubrica de față și aparține lui Daniel, care ne povestește mai multe despre cum a achiziționat-o:

yeti_sb_95_2013_fr

Yeti e o firma relativ mica din Colorado, care face doar biciclete de top. Din cunostiintele mele, in Spetembrie, cand ma intorc in tara, acesta va fi al doilea Yeti de acolo, celalalt fiind un DH model al unui prieten. Poate ma insel totusi si o facem de un club!

Eu pedalez de la 4 ani si anul asta (2013), am descoperit mountain biking-ul. Cam tarziu considerand ca am peste 40 de ani deja 🙂

Am facut ceva research, am vandut un Bianchi D2 Cross si un Specialized CruX Disc si am cumparat acest Yeti SB-95 nou, la care am inceput sa schimb si sa upgradez unele piese. Franele Avid Elixir 5 s-au dovedit execrabile, asa ca am pus Shimano XT cu discuri marite 203/180, pentru ca sunt, dupa cum spun prietenii, si eu tot un Yeti.

Am adaugat un dropper post mecanic de la Specialized, dupa ce mi-am luat prima busitura, pentru ca mi-a fost lene sa las saua mai jos, pe un downhill trail cu radacini. Am schimbat gripurile, pentru ca sunt mai groase, arata cool si sunt turquoise – culoarea firmei! Am renuntat la SPD dupa ce la busitura mai sus mentionata, aproape mi-am rupt muschiul gambei cand a ramas piciorul blocat in pedala. Am pus Shimano Saint pentru ca au platforma lata, dar sunt inguste pe inaltime si super calitate.

Urmeaza niste roti Stan’s Flow probabil custom, un drivetrain X01 si o furca Fox 34 Float 140 model 2014, dar mai tarziu, ca sunt scumpute si le pazesc oamenii rai 🙂 Sper sa nu ma lase rotile anul asta, pentru ca sunt cam flexibile sub cele 110 kg ale mele, asa ca incerc sa nu prea sar … Am vrut initial cadrul negru, dar m-am obisnuit cu argintiul si acum imi arata mai bine. Am deja spre 400 km pe bicicleta si sunt super multumit de ea!

Vezi Comentariu (1)
  • Yeti, SantaCruz, Ibis, marci de renume de peste ocean care merita fiecare banut.
    Felicitari pentru achizitie, Daniel. Deja sunt invidios pe tine.
    Bafta la pedalat si ai grija la coborari tehnice, lasa saua jos la timp si eventual invata sa cobori cu fundul in afara ei, mult in spate.
    Stiu ca e dificil, mai ales cu pedale fara SPD-uri.
    La coborari foarte tehnice chiar simt lipsa unor astfel de pedale, eu alergand pe o bicicleta echipata cu pedale cu ratrape Zefal (fara chinga).
    Urasc si eu SPD-urile, insa la coborari grele cred ca sunt chiar utile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 2 =