Acum citesti
Onza Ibex XC 26 x 2.00 (2012)

O nouă anvelopă Onza la test, de data aceasta versiunea de buget a modelului Ibex XC 2012. Timp de o lună, am cutreierat cu Ibex munții, văi, păduri și drumuri întinse asfaltate, iar acum sunt gata să prezint concluziile.

Cu o greutate declarată de 570 de grame (640 de grame cântărit), Ibex se clasează undeva sub media anvelopelor de Cross Country în dimensiunea 26 x 2.00 în ceea ce privește gramele puse pe cântar. Construcția cu talon de sârmă ar putea fi una din explicații, pe lângă mixul de gumă. Instalarea se face facil, fără leviere.

Cel mai mult m-au încântat pe traseele de pământ, acolo unde se simt dealtfel cel mai bine. Aderența în viraje este bună, dată fiind înălțimea peste medie a crampoanelor exterioare iar viteza de rulare una medie. Crampoanele centrale sunt relativ distanțate, de aici și viteza mai mică de rulare pe pământ sau asfalt. Profilul anvelopei poate furniza fie o viteză de rulare mai mare, fie o tracțiune mai bună (pentru roata din spate), dacă anvelopa este întoarsă și folosită astfel.

Pe traseele acoperite cu pietre, Onza Ibex a oferit tracțiune foarte bună pe urcări și aderență mai mult decât mulțumitoare în trecerile razante.

În concluzie, Ibex este de recomandat, dacă viteza de rulare nu reprezintă un criteriu de bază în alegerea următorului set de anvelope. Chiar dacă greutatea nu este printre cele mai mici din segment, aderența, durabilitatea și protecția împotriva penelor de cauciuc se situează la cote înalte. Prețul de 92 de lei este de asemenea cât se poate de rezonabil, având în vedere avantajele menționate mai sus. Dacă totuși îți dorești acest model cu ceva sute de grame în minus, ai la dispoziție versiunea de top, în formatul 26 x 2.00, ce cântărește doar 480 de grame.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 5 =