Acum citesti
Continental City Ride (2011)

Există ieftin și bun atunci când vine vorba de anvelope pentru bicicletele de oraș? Este întrebarea la care anvelopa Continental City Ride este obligată să ne răspundă în acest test. Dacă excludem ofertele speciale de final de sezon sau pe cele de iarnă, ajungem la concluzia că anvelopa Continental City Ride cu prețul său de 45 de lei nu este o afacerea tocmai rea. În special datorită faptului că-ți poți echipa bicicleta cu un set la un preț de sub 100 de lei.

Primii zece kilometri de pedalat prin oraș ne-au lăsat de înțeles că este o anvelopă onestă. Nu excelează la niciun capitol dar nici nu dezamăgește prea mult. Reușește să mențină balanța echilibrată, iar pentru segmentul din care face parte, aceasta este o caracteristică importantă.

Viteza de rulare nu este impresionantă, așadar nu te lăsa păcălit de zona centrală netedă a anvelopei care pare a contribui din plin la această carcateristică. De asemenea este orientată mai mult către confort, așadar dacă vrei să parcurgi distanțele prin oraș mai repede și cu ceva mai puțin efort, ar trebui să arunci un ochi pe modelul Contact Reflex, mai rapid, mai ușor, dar mai scump.

Comparativ cu modelul Contact Reflex care suportă o presiune de maxim 102 psi, City Ride își va atinge limita la maxim 80 de psi.

Oferă o aderență foarte bună pe asfalt, chiar și în viraje iar pe piatră cubică se descurcă bine. Dacă ai ghinionul să te prindă ploaia pe piatră cubică, va trebui să fii mai atent, deoarece CityRide pierde sensibil din aderență.

O veste bună vine din partea protecției împotriva penei de cauciuc. N-am stat prea mult pe gânduri și am urcat mai multe borduri într-un mod barbar, pentru a vedea dacă există vreun pericol de a rămâne cu anvelopa spartă. Încercările grele au fost încununate de succes, așadar CityRide este o anvelopă sigură în oraș. Dar pentru un plus de siguranță asigură-te că sunt umflate la presiunea recomandată de producător: minim 70 psi, maxim 80 psi.

În concluzie Continental CityRide ne dovedește cu brio că se poate și ieftin și bun. Cel puțin atunci când vine vorba de bicicletele de oraș, producătorii par a fi mai indulgenți cu prețurile. Nu obține punctaj maxim datorită vitezei de rulare ceva mai scăzute dar și datorită aderenței pe care o oferă pe piatră cubică, însă per total este o anvelopă echilibrată care te va însoți cu plăcere pe drumurile asfaltate.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =