Acum citesti
Tuşnad Cycling Team, ambiții și mai mari pentru anii ce urmează

Prezentarea oficială a singurei echipe continentale de ciclism din România, Tuşnad Cycling Team, a avut loc, marţi seara, la Casa Harghita din Miercurea Ciuc, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a sponsorilor dar şi a numeroşilor susţinători.

Pentru început s-a făcut o retrospectivă a sezonului competiţional trecut, cu accent pe rezultatele foarte bune obţinute de căpitanul ei, campionul olimpic şi triplul campion mondial, Eduard Carol Novak. Sportivii componenţi ai echipei, la toate categoriile, s-au prezentat în faţa suporterilor şi au vorbit despre munca depusă zi de zi şi despre obiectivele acestui sezon. Liderul echipei, Eduard Novak a apreciat că anul 2012 a fost cel mai bun din cariera sa, întrucât a reuşit să doboare recordul mondial şi să câştige titlul olimpic la Londra, dar a fost şi un an de excepţie pentru echipa Tuşnad Cycling Team.

”Anul 2012 a fost cel mai bun de până acum, şi pentru echipă şi pentru mine. Sunt foarte fericit pentru că echipa există deja de cinci ani, iar rezultatele sunt din ce în ce mai bune, chiar dacă în primul an au fost foarte mulţi cei care nu ne dădeau mai mult de un an. (…) Am crezut, am luptat şi, din an în an, am avut rezultate mai bune. Pe lângă cele 30 de podiumuri UCI pe care le-am avut, ne-am clasat pe locul 5 în liga Continentală. Pentru mine a fost cel mai bun an al carierei, în care am câştigat titlul olimpic şi am doborât un record mondial”, a afirmat Eduard Novak.

Liderul Tuşnad Cycling Team a spus că este mulţumit de noii veniţi şi este sigur că rezultatele vor fi foarte bune, punctând că are convingerea că şi juniorii, care s-au pregătit foarte bine, vor face un sezon bun.

”Sunt foarte mulţumit şi de cei tineri, pe care i-am crescut. Ei s-au antrenat foarte tare cu mine, în timpul iernii, şi sigur vor avea un sezon foarte bun”, a spus campionul paralimpic, Eduard Novak. În legătură cu obiectivele acestui sezon competiţional, Novak a spus că ţinta principală este Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc, dar echipa îşi concentrează atenţia şi pe Turul Sibiului, cel mai bine cotat concurs din România, şi pe Turul României, unde se doreşte obţinerea unor rezultate foarte bune. Ca şi obiective personale, Eduard Novak a subliniat că doreşte să câştige campionatul naţional de contratimp şi Campionatul Mondial din septembrie, din Canada. El nu a uitat nici de viitoarele Jocuri Olimpice, având ca obiectiv şi câştigarea unui titlul la Rio.

”Simt că pot să fac foarte mult în ciclismul din România şi să fac o figură frumoasă și la nivel profesionist. Bineînţeles, doresc foarte mult să câştig şi la Rio de Janeiro”, a declarat sportivul.

La rândul său, managerul echipei,Torok Imre, care a concurat până anul trecut, iar în prezent antrenează echipa de juniori, a afirmat că-i place cum arată echipa în prezent şi crede că există şanse pentru rezultate foarte bune la cursele din ţară, dar şi pentru acumulare a cât mai multor puncte UCI.

”Îmi place cum arată echipa, cicliştii sunt foarte buni şi putem merge acum în două direcţii la competiţii pentru a strânge cât mai multe puncte. Bineînţeles că obiectivul principal e Turul Ţinutului Secuiesc, care este competiţia sponsorului, dar şi Turul României şi Turul Sibiului, precum şi concursurile UCI din afară, unde dorim să acumulăm cât mai multe puncte pentru a ne clasa cât mai în sus în ierarhie”, a declarat Torok Imre.

În calitate de antrenor al echipei de juniori, Torok Imre a spus că are aşteptări mari de la Sarany Zsolt, care are deja experienţă de concurs iar de la ceilalţi ciclişti aşteaptă să reziste antrenamentelor tot mai solicitante.

”E un sport dificil, antrenamentele sunt din ce în ce mai grele şi nu toată lumea poate să facă faţă. (…) Începători pot fi foarte mulţi, dar noi aici vrem să facem performanţă. (…) E foarte bine că există echipa de juniori, pentru că avem o bază de selecţie”, a spus Torok Imre.

Echipa Elite a Tuşnad Cycling Team este formată din Sergio Carassco Garcia (Spania), moldavii Braico Alexander, Cioban Sergiu şi Tanovitchii Nicolae, Ivan Stevic (Serbia), Lazar Nandor Csaba, Csillip Arpad, Lukacs Arnold, Sebestyen Szabolcs, Marcel Ternovsek (Slovenia), Olah Attila şi Eduard Novak.

Echipa de juniori a Tuşnad Cycling Team este formată din Egyed Adam, Hajdu Hunor, Sarany Zsolt, Sarig Andor, Szanto Akos, Tămârjan Robert și Szasz Botond. Nu în ultimul rând, echipa de paraciclism a Tuşnad Cycling Team îi are în componență pe Eduard Novak, Tămârjan Robert, Csillip Arpad, Szanto Akos şi Olah Attila.

Staff-ul echipei este Torok Imre, team manager, Novak Karoly, asistent team manager, Santa Arpad, asistent team manager, Stanislav Profis, antrenor juniori, Janos Tibor și Andreea Lăzăreascu, ambii maseuri, și Cristiano Valoppi, antrenor principal.

Sponsorii joacă un rol fundamental în susținerea echipei, aceștia fiind: Apă Minerală Tuşnad, Primăria Miercurea Ciuc, MedExpert, Marienn, Tess Audi, MOL, SET- Plinte&Profile, CASCO, DMT, Gambrinus, FFWD, Hope Sped, BH și Consiliul Judeţean Harghita.

Foto: Sportfoto

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × one =