Acum citesti
Turul Italiei 2013 pornește mâine la drum

Cea de 96-a ediție a Turului Italiei promite multe. Promite 3 săptămâni de dueluri crâncene, suplicii sisifice și spectacol de 5 stele. Organizatorul cursei, RCS, a făcut luntre și punte și i-a adus în Il Giro pe cei mai titrați rutieri ai momentului, fie ei candidați la tricoul roz, victorii de etapă sau finish-uri în goana mare. Dar hai să vedem mai exact despre ce e vorba.

turul_italiee_2013

Debutul cursei are loc la Napoli, cu o etapă de fond în locul obișnuitului prolog, pentru ca pe măsură ce zilele trec, ruta să își croiască drum pe la Florența, iar mai apoi în Alpi și Dolomiți. Prima incursiune cu munții are loc în etapa a 4-a, pe urmă o scurtă trecere în revistă a circuitului Campionatelor Mondiale din acest an ce vor fi găzduite de Florența încheie prima jumătate a cursei. Etapa a 14-a îi va purta pe rutieri spre Col du Galibier, finish-ul fiind situat la 2.642 de metri altitudine, dar nu înainte de a le da șansa unei încălziri pe Col du Mont Cenis și Col du Télégraphe. După un scurt respiro, ultima frontieră între pretendenți și tricoul roz ce îl vor primi la Brescia vor fi Dolomiții, tăiați de-a lungul și de-a latul în 3 etape. Pe meniu sunt deja incluse urcările Polsa, Passo Gavia, Passo Stelvio, Val Martello, Passo Costalunga, Passo San Pellegrino, Passo Giau și Passo Tre Croci dacă este să numim doar câteva din felurile principale.

Dar nu doar traseul este impresionant. Numele de pe lista de start sunt cel puțin pe măsura legendarilor munți ce vor fi urcați în acest an. Bradley Wiggins (Team Sky), câștigătorul en-titre al Turului Franței, va trebui să îi dejoace planurile lui Vincenzo Nibali (Astana), favoritul tifosilor italieni, însă Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) nu are de gând să plece cu coada între picioare după succesul de anul trecut. Rolul principal în Il Giro 2013 este râvnit de mulți însă, pentru că nici Michele Scarponi (Lampre-Merida), nici Robert Gesink (Blanco Team), Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) ori Cadel Evans (BMC Racing Team) nu vin doar să semneze condica de prezență.

941508_10151366576390614_2095661061_n

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 17 =