Acum citesti
Turul Italiei 2013: Cavendish își revendică drepturile

169 de kilometri și un profil plat au fost scenariul celei de-a 6-a etape a Turului Italiei, una socotită previzibilă dar care era să încurce multe planuri. Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep) este cel care a cules laurii victoriei astăzi, însă calitățile sale de mers în pluton au fost mai degrabă cele care l-au purtat spre succes, căci căzăturile au fost la ordinea zilei.

mark_cavendish

Cameron Wurf (Cannondale ProCycling) și Jack Bobridge (Orica-GreenEdge) au fost fugarii acestei etape, duo-ul australian îndeplinind doar o formalitate și neavând în niciun punct șanse reale la victorie. Și oricum, setea de victorie a echipelor cu sprinteri titrați în lot era mult prea mare, deci ziua de azi era o ocazie perfectă pentru specialiștii ultimilor 200 de metri.

Totuși, lucrurile nu au fost așa simple, misiunea de a ajunge la linia de sosire nevătămați fiind destul de greu de îndeplinit pentru majoritatea participanților, din pricina căzăturilor. De-a lungul etapei au fost mai multe, însă cea mai serioasă, survenită cu circa 30 de kilometri înainte de final, a fost cea care a dat cele mai multe emoții. Nume precum Bradley Wiggins (Team Sky), Filippo Pozzato (Lampre-Merida) sau campionul en-titre Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) au fost implicate în busculadă și s-au văzut nevoite să cheme întăriri. Cea mai mare parte din muncă a făcut-o echipa Sky care și-a condus liderul înapoi în pluton în doar câțiva kilometri, alături de majoritatea celor întârziați de incident, așa că lupta pentru victoria de etapă se putea derula acum fără teama de a încălca vreuna din legile nescrise ale fair-play-ului. Omega Pharma-Quick Step nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării și a apăsat pedala de accelerație până la podea, Mark Cavendish având de bifat un gest simplu pentru a-și trece în cont cea de-a 2-a victorie din acest Tur al Italiei. Podiumul a fost completat de Elia Viviani, coechipierul lui Wurf, și de Matt Goss, din aceeași echipă cu celălalt evadat al zilei, Bobridge.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − ten =