Acum citesti
SkirtBike Iași 2012: Mai mult decât o simplă plimbare

Soare, zâmbete și flori – iată cu ce au fost întâmpinate cochetele Iașiului la a doua ediție SkirtBike. Pe lângă floarea SkirtBike Iași, creată de o bună prietenă biciclistă, designerul Mihaela Stoica, fetele au primit baloane multicolore și trandafiri. Care de care mai cochetă, cu fustiță sau rochie lungă, pe tocuri sau nu, cu biciclete de oraș mai noi sau mai vechi (am văzut un Pegas de odinioară, dar care nu-și arăta vârsta deloc, stăpâna lui fiind foarte mândra de el), pe mountainbike ori cu biciclete de închiriat, am pornit la plimbare pe două roți prin oraș, ca să afle lumea că bicicleta se poate folosi și alături de o ținută elegantă.

În toate intersecțiile șoferii au așteptat cuminți și răbdători, Poliția a fost cu noi, să treacă acest inedit alai, nemaiîntâlnit pe străzile orașului, iar trecătorii își scoteau grăbiți telefoanele ca să ne facă poze.

La sfârșitul plimbării am parcat bicicletele în Piața Unirii, devenită dintr-o dată neîncăpătoare, și ne-am așezat la masa pe terasa Cafenelei Piața Unirii, unde urma să aibă loc tragerea la sorți pentru tombola cu premii. Am avut ceva emoții că va începe ploaia, dar norii buclucași au fost mânați de vânt mai departe, așa că ne-am văzut liniștite de împărțirea premiilor puse cu generozitate la dispoziție de sponsorii evenimentului (Coriolan, SCC Services România, Flormar, Irina Schrotter, Jolie, Teo Bikes, Cărturești, Mai Bine, X-Cycle, Sandru Office Building, carora li s-au alăturat Tuffly și Cafeneaua Piața Unirii)

Participantele au primit cărți, cosmetice, bijuterii handmade și accesorii pentru biciclete, la final efectuând o ultimă extragere, la care au participat toate fetele, pentru a desemna câștigătoarea brățarii oferite de Coriolan.

Tânăra norocoasă care a plecat acasă cu o brățara superbă mi-a mărturisit că nu și-a manifestat entuziasmul fiindcă a rămas perplexă când și-a auzit numele, nu i se mai întâmplase să câștige ceva vreodată, dar că este foarte încântată de premiul primit.

Ne-am făcut noi prietene, am pedalat în soare împreună, ne-am împărtășit bucuria de a aduce zâmbetul pe fețele trecătorilor, pe scurt, am petrecut o după-amiază foarte placută. Înainte de a ne lua rămas bun, am primit promisiuni că la anul nu vor lipsi de la a treia ediție.

Relatare făcută de Iordana Leahu, președinta IașiBike.

Foto: Marian Bîrlădeanu

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 + three =