Acum citesti
Scapin arată ce are mai performant: Etika RC

Cursierele de top cu adevărat impresionante nu sunt foarte multe la număr, dar Etika RC a celor de la Scapin pare a se încadra în acest eșalon exclusivist. Pe lângă un aspect care emană agresivitate, scopul acestei biciclete este foarte clar: să dea o mână importantă de ajutor cicliștilor care o folosesc.

Scapin a pus accentul pe un cadru performant, acesta fiind și motivul pentru care a apelat la unul de tipul monococă. Liniile sunt fluente, iar mărimea țevilor supradimensionată și modelată pentru a corespunde exigențelor în materie de aerodinamică. Top tube-ul este proiectat în așa fel încât întărește head tube, asigurând astfel rigiditate suplimentară.

Triunghiul posterior al bicicletei are o secțiune eliptică a țevilor sale și este gândit pentru ca montarea și demontarea roții aferente să decurgă fără efort. De asemenea, cele 4 țevi se află foarte aproape de roată, urmându-i atent marginile, demonstrând încă o dată că preocuparea privind aerodinamica a fost unul din reperele constructorului. De fapt, la o privire mai atentă se poate observa faptul că întreg cadrul este compact.

Șurubul de strângere al tijei de șa este integrat în seat tube, iar tot pe această țeavă se află și o piesă care împiedică lanțul să cadă de pe plăcile angrenajului și să zgârie cadrul. Etika RC va fi echipat atât cu seturi mecanice, cât și cu unele electronice, în ambele cazuri cântărind 1.005 grame.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =