Acum citesti
Riders Club continuă cu Cupa Racing Bike Pro Arad, în 8 septembrie

Duminică, 8 septembrie 2013, în comuna Șiria, județul Arad, la orele 10:00 se va da startul competiției Cupa Racing Bike Pro Arad, a noua din calendarul Riders Club. Evenimentul are startul în centrul comunei Șiria, la Muzeul Memorial Ioan Slavici și întâmpină participanții cu un traseu în Munții Zărandului, parte a Munților Apuseni.

riders_club

Competitia din comuna Șiria va fi organizată de C.S. RACING BIKE PRO, care va asigura managementul organizatoric, inclusiv obținerea aprobărilor necesare, curățarea și marcarea traseului, gestionarea și coordonarea punctelor de control, asistenței medicale și punctelor de alimentare. Primăria Comunei Șiria îi este alături în acest demers, iar MPG se alătura organizatorului cu servicii de marketing sportiv și administrează înscrierile prin intermediul platformei www.ridersclub.ro. În plus, MPG va asigura pachetul de concurs, necesarul punctelor de alimentare și premiile.

Înscrieri

Înscrierile sunt deschise din data de 14 august pe pagina detaliata a evenimentului, de pe site-ul www.ridersclub.ro. Cei care doresc să participe pot profita până luni, 2 septembrie, de taxa minimă de înscriere, de 50 de lei. După aceasta dată, taxa va fi 60 de lei, respectiv 70 de lei pentru înscrierile făcute la fața locului, în ziua evenimentului.

Trasee

Traseul propus pleacă din centrul comunei Șiria, cu urcarea la cetate, pe un sol pietruit, dar stabil. De acolo se ajunge la Mănăstirea Feredeu (crucea albastră) prin pădure, pe un traseu relativ ușor, cu un sol preponderent din pământ și pe alocuri cu puțină piatră mărunțită și câteva rădăcini, pe o distanță de circa 8 km. De aici se continuă puțin pe bulina albastră, până la ieșirea în traseul de creastă (banda roșie) unde se va afla primul punct de hidratare/alimentare. Apoi se face stânga, urmând traseul până la intersecția spre Vârful Highiș. Această porțiune are un grad de dificultate ușor spre mediu cu scurte urcări și coborâri, care pe alocuri sunt rapide, necesitând atenție din partea participanților. În continuare, traseul conduce participanții până la intersecția cu marcajul bulină galbenă, care ne coboară spre Căsoaia. Această porțiune până în Căsoaia se face pe sol cu pământ stabil, dar pe care se găsesc și făgașe (canale create de scugerile de apă). Ultima coborâre realizează ieșirea din pădure și este o zonă ușor periculoasă, dar foarte scurtă. În sfârșit, în Căsoaia este punct de hidratare și punct de control. De acolo se continuă pe șosea, într-o ușoară coborâre până în Araneag, unde la ieșirea din localitate se virează la stânga spre Agrișu Mare, după care se continuă spre cariera Maderat tot pe asfalt. Aici începe cățărarea până în Cetatea Șiria, după care cei de la traseul scurt vor coborî spre sosire pe același traseu pietruit pe care au și urcat imediat după start. Cei de la traseul lung, din Cetatea Șiriei vor mai face încă o dată traseul fără a coborî până la zona de start.

Diferenta de nivel: aprox. 890 m pentru cursa de 38 Km și aprox. 1.450 m pentru cursa de 70 Km

Punct de plecare: Centrul comunei Șiria – Muzeul Memorial Ioan Slavici

Accesare harta traseu

 

Program

 

Sambata, 7 septembrie 2013

17.00: Deschiderea inscrierilor si ridicarea pachetelor de concurs

21.00: Inchiderea inscrierilor si ridicarea pachetelor de concurs

Duminica, 8 septembrie 2013

07.30: Deschiderea inscrierilor si ridicarea pachetelor de concurs

09.00: Inchiderea inscrierilor si ridicarea pachetelor de concurs

09.15: Sedinta tehnica

10.00: Start Nivelul 1,2

10.15: Start Nivelul 3,4

15.00: Timp limita de parcurgerea a traseului scurt

17.00: Timp limita de parcurgerea a traseului lung

17.30: Festivitatea de premiere

 

Pachet de concurs

Pe lângă experiența parcurgerii unui traseu unic, participanții vor beneficia în pachetul de start de: Covrigei Grand Papa și brioșă, medalie de finisher, număr de concurs cu chip de cronometraj, Covrigei Grand Papa, brioșă și doză Ursus Cooler la finalul competiției, apă, energizant Gatorade, banane, ciocolată, glucoză, biscuiți Velpitar la punctele de alimentare și zona de spălare a bicicletelor la finish.

Premii

Primii trei clasați în cadrul fiecărei categorii se vor bucura de premiile oferite de MPG cu sprijinul sponsorilor și partenerilor Riders Club. În plus, și concursul de la Arad oferă tuturor riderilor participanți șansa de a câștiga unul dintre premiile puse în joc la tombola evenimentului. Pentru a intra în posesia premiului, riderii trebuie să fie prezenți la extragerea din cadrul festivității de premiere și să aibă asupra lor numărul de concurs și un act de identitate. Premiile oferite în cadrul tombolei sunt: un cadru GIANT Super Light din aluminiu AluXX SL în valoare de 3.500 de lei și 3 pachete tricou + șapcă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 3 =