Acum citesti
Concurs Registrul de Biciclete: 3 pachete pentru 3 biciclete

Cam acum un an de zile ideea Registrului de Biciclete prindea contur, pentru ca luna aprilie a acestui an să vadă proiectul funcțional. Inițiativa este una cu un scop clar, înregistrarea bicicletei într-o bază de date pentru a fi mai ușor găsită dacă este furată, iar mecanismul este similar de necomplicat, respectiva înregistrare necesitând efort minim. Săptămâna aceasta, cei de la Registru, împreună cu noi, organizează un concurs în cadrul căruia pun la bătaie 3 pachete de autocolante, dar ne trimit și o listă actualizată cu Info Point-urile de unde se pot afla mai multe informații despre mecanismul Registrului.

pe cadru

Pentru a participa la concursul care se încheie în data de 17 decembrie, va trebui să dai un share public imaginii concursului, un like paginii Registrului de Biciclete și să îți înregistrezi bicicleta pe site. Extragerea se face pe random.org, primii 3 câștigând pachetele după cum urmează:

1. Pachetul 3 – autocolante aluminiu

2. Pachetul 2 – autocolante policarbonat

3. Pachetul 1 – autocolante PVC

Acum, care e exact treaba cu aceste autocolante? Pentru cei care doresc mai multă siguranță pentru bicicletele lor, există trei variante de autocolante speciale puse în vânzare de Registrul de Biciclete, menite să facă legătura între bicicletă și proprietarul ei. Acestea au dublă utilitate:

  • de a avertiza hoţul că proprietarul bicicletei a făcut demersuri pentru a lega bicicleta de numele său;
  • de a permite identificarea bicicletei și a proprietarului de drept dacă bicicleta a fost declarată furată.

Astfel, oricine va putea verifica o bicicletă după codul numeric sau scanând codul QR de pe autocolantul atașat pe ea pentru a vedea daca figurează în sistem ca fiind furată sau nu. Acest lucru este foarte util dacă dorești să îţi cumperi o bicicletă second-hand sau dacă vezi undeva o bicicletă de care îți amintești că ai vazut-o recent dată dispărută.

Pachetele pot fi achiziționate online, de pe registruldebiciclete.ro, și în curând de la unii din partenerii noștri, ei urmând să fie anunțați pe pagina de Facebook și pe site. În cazul în care pachetul este achiziționat de la un magazin, acesta trebuie activat în cadrul Registrului de Biciclete, respectiv, codurile autocolantelor trebuie introduse cu ajutorul opțiunii ‘Adăugare serie’ pe care o găsiţi în meniul ‘Opțiuni’ din profilul bicicletei.

După ce seriile au fost adăugate, se eliberează documentul de proprietate ștanţat cu sigla Registrului care este trimis la magazinul de unde s-a cumpărat autocolantul, urmând a fi ridicat de client. Detalii despre fiecare tip de autocolant găsiți pe www.registruldebiciclete.ro/shop.

Listă InfoPoint Registrul de Biciclete

info points

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + three =