Acum citesti
Detalii complete despre Registrul de Biciclete în InfoPoint-urile din țară

De curând, cei de la Registrul de Biciclete au început să stabilească la nivel național locații InfoPoint pentru proiectul lor, în general în cadrul magazinelor și service-urilor de biciclete, dar și în cadrul altor centre și organizații sportive. Aici veți găsi materiale informative și indicații despre cum funcționează proiectul și cum vă poate ajuta în caz de nevoie.

registrul_de_biciclete

Până în acest moment s-au stabilit InfoPoint-uri în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj Napoca, Piatra Neamţ, Satu Mare, Harghita, Zalău etc., în fiecare zi anunţându-se noi locaţii. În lista de mai jos sunt prezentate locaţiile InfoPoint de până acum. În ceea ce priveşte colaborarea cu autorităţile, Registrul de Biciclete finalizează zilele acestea un protocol de colaborare cu IPJ Prahova care a întâmpinat proiectul cu maxim de entuziasm. Bazat pe rezultatele acestei colaborări, se doreşte continuarea la nivel naţional a acestui tip de parteneriat, precum şi adaptarea site-ului la nevoile autorităţilor.

Lista temporară cu InfoPoint-urile Registrul de Biciclete

Pentru cei care încă nu sunt la curent, Registrul de Biciclete este o inițiativă care a luat naștere la începutul acestui an din nevoia de a descuraja furturile de biciclete la nivel național. Proiectul are un site – www.registruldebiciclete.ro – care invită bicicliştii să-şi creeze un cont şi să-şi înregistreze bicicletele pentru a avea o dovadă în plus că bicicleta le aparţine şi a le da o şansă în plus de a reintra în posesia ei in caz de furt. Proiectul se bazează pe forţa spiritului civic şi pe solidaritatea bicicliştilor de a-şi şti bicicletele în siguranţă.

Iniţiatorii Registrului trag nădejdea că prin proiectul lor fiecare persoana implicată va evita să achiziţioneze o bicicletă fără nici un fel de dovadă de proprietate, de teama să nu fie furata şi să aibă surpriza de a fi revendicata ulterior. De asemenea, proiectul propune fiecărui biciclist mai multe lucruri pentru protecţia sa şi a altora în faţa furturilor:

  • la cumpărarea unei biciclete second-hand, va putea căuta bicicleta respectivă în sistem, pe site-ul Registrului de Biciclete pentru a verifica dacă nu cumva este declarată furată (căutarea se poate face după marcă, model, culoare, serie de cadru etc).
  • are posibilitatea de a contacta proprietarul de drept al unei biciclete care în sistem apare ca fiind furată, după datele de contact afişate pe site .
  • are opţiunea de a-şi achiziţiona un autocolant special, cu un cod numeric, care face legătura între bicicletă şi statusul ei din Registrul de Biciclete, ca o dovadă în plus de identitate.
  • va putea citi codul numeric sau QR al unei biciclete suspecte (dacă aceasta îl are ataşat) pentru a verifica dacă aceasta a fost sau nu declarată furată, contactând proprietarul de drept în caz afirmativ.
  • îşi va incuraja prietenii biciclişti să îşi înregistreze bicicletele în sistem pentru a creşte masa de biciclişti resposabili.

InfoPoint-urile se anunţă pe pagina de Facebook pe măsură ce se alătura parteneriatului. Legat de contul de retailer pus la dispoziţia magazinelor, acesta se ajustează în funcţie de feedback-ul primit şi în curând va exista o secţiune publică de statistici generate de site. Alte funcţionalităţi se testează/implementează pe site, în paralel cu campania de conştientizare susținută de InfoPoint-urile Registrului de Biciclete.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two − 1 =