Acum citesti
Noutăți Rock Shox 2012


Interesat de noutățile celor de la Rock Shox pentru sezonul următor? Relaxează-te și rezervă-ți 5 minute pentru parcurgerea acestora, deoarece sunt destul de multe.



Vom începe cu noutățile relevante pentru piața românească, după care vom trece la produsele mai puțin căutate dar care merită amintite pentru noile tehnologii cu care sunt dotate.


Despre modelul Rock Shox Dart nu ni se oferă niciun indiciu (sub această denumire), dar se pare că gama a fost redenumită în XC. Da, aceasta este atât denumirea cât și proba căreia îi este dedicată, probabil ca să nu mai existe confuzii în ceea ce privește modul de exploatare. Greutatea este aproximativ aceeași, în funcție de versiune noul XC cântărind între 2.180 de grame și 2.352 de grame. Va fi disponibilă doar cu ax de 9 mm Quick Release, amortizarea se va face doar pe arc, va benefica de Lockout și va avea o cursă între 80 și 120 de mm. De asemenea, o poți achiziționa cu brațe de 28, 30 și 32 mm.


Rock Shox Reba primește brațele inferioare de pe modelul SID, ceea ce-i scade 100 de grame din greutatea totală. În același timp vor fi marcate gradații noi pentru SAG pe brațele superioare iar cel mai ușor model, RLT, va cântări 1.519 grame.


Modelul Rock Shox Recon va primi opțiunea de ax Maxle de 15 mm. De asemenea, va fi disponibil în versiunile Gold și Silver, primul dintre acestea primind brațe superioare de 32 de mm, Motion Control și LockOut cu Turnkey.


Modelul Revelation 2012 va pierde de asemenea din greutate, mai ales în versiunea World Cup, care primește o coroană și un steerer, ambele realizate din carbon. Astfel, aceasta câtărește doar 1.489 de grame! Cursa va fi de 130, 140 sau 150 de mm.


Rock Shox Totem este o furcă single crown dar cu brațe foarte groase, de 40 de mm. Argyle primște o culoare nouă și opțiunea unei curse de până la 140 de mm.


De departe cea mai importantă noutate a celor de la Rock Shox este introducerea noului model SID dedicat bicicletelor 29er. Acesta este mai ușor decât modelul din 2009 dedicat bicicletelor 26! Cântărește doar 1.582 de grame, beneficiază de o coroană din carbon, ax Maxle de 15 mm și va fi disponibilă din iulie și august (în funcție de versiune) cu un preț de pornire de 671 euro ce poate ajunge până la 1065 de euro.



Dar acestea nu este singurul model conceput pentru bicicletele 29er. Reba va fi de asemenea disponibil pentru bicicletele cu roți mari și va avea o greutate cu 2 grame mai mare decât cea a modelului SID. Modelele Recon li Revelation vor fi de asemenea disponibile în versiunea pentru biciclete 29er!


Modelul SID pentru biciclete cu roți de 26″ va cântări din noul sezon doar 1.311 grame, o cifră record pentru această gamă! Opțiunile pentru cursa de amortizare vor rămâne neschimbate: fie 80 cu 100 mm, fie 100 cu 120 mm.



Pe scurt, Rock Shox își cosmetizează întreaga gamă de furci, care este acum mai ușoară ca niciodată. Putem vedea multe furci dedicate segmentului 29er și multe modele mai vechi, îmbunătățite astfel încât să ofere curse mai mari, rigiditate mai bună și greutate mică. Astfel, Rock Shox devine un concurent foarte serios pentru Fox & Co., cel puțin din punct de vedere al greutății produselor sale.


Mai jos ai la dispoziție o fișă de prezentare a tuturor modelelor 2012 cât și discplinele pentru care au fost create.



Vezi Comentarii (10)
  • Apropo de Pike, ce parere aveti despre aceasta furca ?
    Pana acum am auzit numai de bine dar o parere in plus nu strica…
    Inca se mai gaseste pe piata si m-ar interesa.
    Merita efortul financiar in conditiile in care vreau un upgrade la furca?

  • Pai si gama Tora ce a patit? Pacat! Erau furcile care ofereau cel mai bun raport calitate-pret, cel putin de pe piata din Romania.

  • @Shaman: nu am avut ocazia s-o incercam pina in prezent. Prin urmare nu pot sa-ti spun decat din cele auzite ca este foarte ok, dar nu pot sa confirm nici sa infirm.

    @HeGoat: foarte buna remarca. 🙂 Se pare ca nu apare nicaieri, prin urmare exista o sansa sa fi fost restrasa. Sau s-o ofere in continuare ca produs OEM.

  • @Shaman: Pike-ul meu e din 2009 si nu are nici un service pana azi, doar o schimbare de ulei care a fost mai mult un moft. Ar trebui sa fac acum ca s-au uzat unele garnituri. Sunt foarte finute si fiabile si sincer nu mie frica sa ma dau cu ea mai „extrem”

    @HeGoat: Tora a fost inlocuita de gama Recon. La inceput Recon era podul dintre Tora si Pike ( Sektor ) dar Sram sa decis sa scoata Pike si sa faca un Recon mai „ieftin”. Stai linistit ca tot aceleasi performante le are Recon Silver ca si o Tora.
    Recon R — Tora 302
    Recon TK — Tora 318

  • @Shaman Ai putea sa te uiti la un Recon 351 din 2009. Practic este la fel cu un Pike 409. Sau Recon 327 ( Este fara Motion Control )

  • @Equel: Tora si Recon au aceleasi performante, cu mentiunea ca Recon este un pic mai greu. Dar acum cred ca s-a schimbat situatia odata cu noua gama. Multumiri pentru completari.

  • @EqueL Multumesc foarte mult de informatii.
    Totusi as vrea sa raman la pike.
    Modelele pe care le gasesc acum in magazine sunt de 2010?
    Daca da,sunt la fel de fiabile ca cele de 2009?
    Mersi!

  • Un avantaj in plus al rockshox in fata celor de la fox este service-ul. Ca in romania se poate face la rockshox, mecanicii au auzit de firma, au sculele necesare. Pentru service de fox esti trimis la… trimis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =