Acum citesti
Noutăți de la Look: echipament, bicicletă de triatlon și pedale

Compania franceză Look iese la înaintare cu o suită întreagă de produse pentru anul acesta. Și se pare că și-au făcut bine de tot temele, pentru că au de toate, de la biciclete pentru triatlon, până la o nouă gamă de echipament de ciclism.

Cu gândul la vară, Look a lansat două colecții de echipament pentru acest sezon. Excellence este o linie destinată cicliștilor mai experimentați care nu acceptă ceva mai prejos de cea mai bună calitate. Secretul din spatele Excellence este Resistex Carbon, un material dezvoltat de Look, bazat pe fibra de carbon care conferă mai multe avantaje: regulează temperatura, dispersează perspirația și permite conferirea unui design anatomic pieselor de echipament.

Linia Heritage îi vizează pe cei care sunt în căutarea unui design vintage, dar care oferă un confort modern. Pentru cei mai avizați, echipamentul Heritage este replica celui purtat de Bernard Hinault, La Vie Claire, cu ocazia victoriei sale din Turul Franței 1985, prima din istorie folosind un set de pedale automate Look.

Firma franceză s-a gândit și la triatloniști, lor fiind dedicat modelul 576. Cu o geometrie ce asigură un confort sporit fără a compromite aerodinamica, Look 576 este o bicicletă extrem de versatilă. Forma cadrului a fost dezvoltată după multe teste în tunelul aerodinamic de la Magny-Cours, iar cele două versiuni rezultate sunt 576 RSP, cu tijă de șa de carbon reglabilă, și 576 E-Post, cu tijă de șa integrată.

Și nu puteam lăsa la o parte chiar lucrurile care au făcut din Look un uriaș al lumii ciclismului: pedalele. Modelul Keo Classic țin capul de afiș al gamei firmei franceze datorită mai multor trăsături. În primul rând, sunt printre cele mai ușoare pedale din categoria sa, o pereche cântărind circa 280 de grame, mulțumită materialului composit din care sunt fabricate. Pe urmă, au o platformă destul de lată pentru o transmitere mai eficientă a forței și arcurile care tensionează sistemul de prindere au o marjă mare de reglaj. De asemenea, plăcuțele pentru aceste pedale beneficiază de niște protecții de cauciuc pentru a evita uzura prematură a acestora.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 + nineteen =