Acum citesti
Revenirea în forță a celor de la Raleigh

Noutățile pentru 2013 din partea firmei Raleigh, care a împlinit recent 125 de ani de existență, nu pot decât să aducă această marcă și mai mult în atenția reflectoarelor, mai ales dacă ești un triatlonist împătimit. Modelele de șosea Militus, Revenio și Capri au trecut prin modificări subtile, în timp ce Singulus, o bicicletă de triatlon cu cadru de aluminiu, marchează abordarea serioasă a acestui segment, mai ales prin prisma raportului calitate-preț. Desigur, nici bicicletele pentru ciclocros nu au fost neglijate.

Noua orientare a companiei este rezultatul direct al achiziției acesteia de către grupul olandez Accell care mai deține mărci precum Batavus, Ghost, Haibike sau Lapierre, iar Singulus (foto sus) este piesa de rezistență a celor de la Raleigh pentru anul viitor. Cadrul acesteia este din aluminiu, hidroformat și cu cablaj prin interior. Echiparea de care beneficiază este compusă din setul SRAM Apex, situat în clasa entry-level, dar cu diferite piese FSA. Furca este de carbon, iar la cele 9 kilograme cât cântărește bicicleta completă și la prețul de 1.500$, este probabil una dintre cele mai bune opțiuni pentru orice triatlonist aflat la început de drum.

Trecând la segmentul de șosea, regăsim modelul de high-end Militis înzestrat cu Dura-Ace 9000 ca vârf de gamă. Cursiera înglobează toate caracteristicile unei biciclete performante, de la cadru de carbon monococă ce cântărește în jur de 880 de grame, până la prețul de 7.000$ și greutatea de 6,8 kilograme.

Raleigh nu a trecut cu vederea nici segmentul de cursiere endurance și propun un model compatibil cu seturile electronice Di2. Revenio 4.0 este cea mai bine echipată bicicletă din această clasă, cu Shimano Ultegra Di2, dar poți alege și versiunile inferioare, cu cadru din aluminiu.

Bicicletele de ciclocros pentru 2013 au fost primele prezentate de Raleigh, din luna aprilie a acestui an, și RXC Pro Carbon a fost foarte bine primit la momentul respectiv. Acesta va avea frâne pe disc, mecanice sau hidraulice, la alegere, roți de carbon Cole, special produse pentru Raleigh și montate și pe alte biciclete, echipare completă Shimano Ultegra Di2 și furcă de carbon Enve. Mai este disponibilă și o versiune din aluminiu a acestei biciclete, echipată Shimano 105/FSA.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − one =