Acum citesti
Noutăți de la Bulls în 2017: Copperhead cu cadru din carbon la un preț decent

Marea noutate a celor de la Bulls pentru 2017 o constituie noul Copperhead, în versiunea cu cadru din carbon, oferit în versiunea de bază pentru 1.499 de euro, devenind astfel o ofertă demnă de luat în seamă. Totodată, noul full-suspension Wild Edge Carbon stă pe lista superstarurilor companiei, alături de câteva e-bike-uri. Vom vedea în acest articol ce ne-a pragătit Bulls pentru anul viitor.

Probabil cel mai de succes model al producătorului german, Copperhead, va primi un upgrade important pentru 2017: un cadru din carbon. Dacă până în prezent bicicletele Bulls se numărau printre cele cu cel mai bun raport echipare/preț, această filosofie va fi păstrată și pentru versiunea mai ușoară a modelului mai sus numit. În comparație cu modelul de top Black Adder, noul Copperhead din carbon se va adresa entuziaștilor care nu doresc să facă rabat la calitatea cadrului, iar astfel va fi mai confortabil. Vine cu cabluri trase prin interior, este pregătit pentru schimbătoarele electronice Shimano Di2 și urmează standardul Boost, cu ax foarte lat pentru roata de spate. Chiar și în aceste condiții, cadrul nu cânterește mai mult de 1.100 de grame.

DSCF1773
Copperhead în versiunea din carbon
DSCF1776
Aceeași, dar cu altă echipar și alt aspect.
DSCF1778
XT, serie pe toate modelele.
DSCF1780
O soluție elegantă pentru schimbătorul de foi.
DSCF1782
Se pare că cei de la Bulls nu i-au uitat pe iubitorii de animale. Sau fetișiști.
DSCF1783
Șaua promite a fi comodă.

Este disponibil în mai multe versiuni de echipare, cu roți de 27.5 sau 29 de inch, însă toate versiunile vor fi echipate cu transmisie Shimano XT 2×11. Pentru modelul de bază, germanii au ales o echipare cu o furcă Bulls Lytro, frâne Magura MT4, condiții în care bicicleta nu ar urma să cântărească mai mult de 11.7 kg.

Bulls Wild Edge Carbon este bicicleta care a câștigat Cape Epic-ul de anul acesta, iar Bulls a anunțat producția acesteia în serie. Este vorba despre un full-suspension, construit din carbon, cu amortizoare care oferă o cursă de 110/100mm și care mizează pe o cinematică deosebită, partea din spate fiind rigidiă pe lateral pentru a transfera energia de la pedalat cât mai eficient către roată. Furca este cea care oferă o cursă de 110mm și provine de la Rock Shox, modelul RS-1. Un highlight interesant îl reprezintă și tija de șa construită în ograda proprie, care este realizată dincarbon, oferă mult confort (Duroflex) și care cântărește sub 200 de grame. Datorită poziționării superioare a amortizorului de spate, vei putea monta și două bidoane de apă pe bicicletă, foarte utile pentru maratoane sau ture mai lungi.

DSCF1846
Versiunea de top.
DSCF1847
Cu același motiv grafic ce mi-e îmi aduce aminte de Africa.
DSCF1843
Iar dacă ești în căutarea unui hardtail de top, poate că acest Black Adder îți va face cu ochiul.

Vor exista 5 versiuni de echipare, cea de bază cu furcă Rock Shox Reba și mix de componente Shimano SLX/XT fiind oferită pentru 2.999 de euro. Modelele de top, cu echipare Rock Shox RS-1 și transmisie Shimano XTR vor costa 5.799 de euro, respectiv 6.599 de euro pentru versiunea cu XTR-ul electronic.

Dintre bicicletele cu acționare umană, așa cum îmi place să le numesc în ultima perioadă, mai sunt de menționat Tirone, cu cadru din titan și roți 27plus, Buschmaster care primește culori noi sau Black Adder SL, cu o echipare Sram XX1, furcă Rock Shox SID World Cup ce cântărește un pic peste 8 kg.

În ceea ce privește bicicletele electrice, cei de la Bulls defilează cu un hardtail, 27.5/29er, din carbon, care nu pune pe cântar mai mult de 16.8 kg! Black Adder Team E SL + va avea un motor Bosch Performance Line CX, cu o putere de 250W și cu un acumulator de 400Wh, însă la nevoie, se poate comanda unul de 500 Wh, așadar mai puternic, care oferă o autonomie mai mare. Echiparea este de top, din aceasta meritând menționată furca Rock Shox RS-1, transmisia Shimano XTR sau combinația de frâne Magura MT6/MT7. Prețul de listă va fi de 6.299 de euro, așadar nu tocmai mic, dar mai mic decât al full-ului Wild Edge Carbon!

DSCF1848
16.8 kg pentru acest superb exemplar din carbon.

Tot în aria electricelor, Bulls lansează alte două full-suspension-rui, modelele Six 50+ E FS2 și Twenty 9 E FS2 (mă întreb cine reține denumirile acestea atât de lungi). Acestea vor avea o cursă a suspensiilor între 120 și 150mm și vor primi furci din gama Recon sau chiar Yari. Prețurile pornesc de la 3.899 de euro.

Toate modelele Bulls integrează acum noile motoare Bosch, ceea ce pe scurt înseamnă putere mai eficient transmisă către roata de spate dar și autonomie mai mare.

Imediat după Eurobike, cei de la Bulls și-au anunțat retragerea de la această expoziție, urmând a se concentra mai mult pe prezentăriile proprii.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × one =