Acum citesti
Merida Press Camp 2012: Roadbike Day

Ziua de astăzi a fost dedicată oficial cursierelor, însă ne-am permis să ne retragem câteva ore pentru a mai aborda câtva singletrail-uri cu noile biciclete MTB Merida.

Juergen Valke, responsabil pentru dezvoltarea cadrelor la Merida, a început această zi cu prezentarea noii biciclete de șosea, Merida Scultura, nou dezvoltată pentru sezonul următor. Noua cursieră întrunește toate calitățile unui model de top, rivalizând serios la capitolul rigiditatea cadrului, a furcii sau la capitolul confort, cu biciclete precum Cannondale Super Six Evo Ultimate, Cervelo R5CA sau Giant TCR Advanced. Asul din mâneca lui Scultura SL rămâne însă prețul, mult mai accesibil decât al concurenților principali.

Echipa de ingineri Merida a depus eforturi considerabile pentru a oferi o rigiditate cât mai bună acestui cadru, atât la nivelul headtube-ului cât și la nivelul Bottom Bracket-ului. Bascula spre exemplu, are un design asimetric pentru a rigdiza cât mai bine partea posterioară a cadrului însă tehnologia utilizată, Flex Stay, oferă un confort foarte bun celui care pedalează.

Mai mult decât atât, bicicleta a primit aprobarea UCI pentru participarea la competițiile oficiale. Omologarea UCI va fi acordată tuturor cadrelor care corespund standardelor impuse, începând cu 2012.

Bineînțeles, din gama Scultura vor face parte și modele plasate mai jos din punct de vedere al costurilor. Cu toate acestea, greutatea lor va fi una foarte competitivă raportată la preț.

Mâine, în ultima zi, vor avea loc câteva ture de șosea cu antrenori, unde fiecare va putea deprinde tehnici de pedalare pe șosea. Acestea vor fi cu siguranță de folos celor care vor să înceapă un antrenament serios pentru competiții.

Relatarea noastră se oprește aici. A fost o mare plăcere să-ți transmitem informații despre cele mai recente și importante modele high-end Merida, care vor fi lansate anul acesta, dar și anul viitor pe piață și dorim să îți mulțumim că ne-ai urmărit cu interes pe parcursul acestor zile.

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro
Palma de Mallorca, Spania

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + fourteen =