Acum citesti
Kia lansează două noi biciclete electrice

Producătorul corean de automobile KIA a prezentat la Salonul Auto de la Geneva două biciclete electrice noi, în versiunea pentru oraș și în versiunea pentru munte. KEB (Kia Electric Bicycle) este propulsat de unmotor electric de 250W, capabil de 45Nm și alimentat de un acumulator de 36V.

kia_e_bike

Cu aceste date în față, aflăm că ambele biciclete vor avea o autonomie de 40 de km, iar o reîncărcare completă nu ar trebui să dureze mai mult de 4 ore. Totodată, aflăm de la producător că bicicletele au fost proiectate de către centrul de dezvoltare Namyang, iar procesul de fabricație le distanțează cu mult față de tehnologia actuală. Cei de la Kia utilizează ceea ce ei numesc Advanced Metal Stamping Technology, lateralele cadrului fiind de fapt presate, iar apoi sudate împreună de către un robot. Aceastaă tehnică nu doar că va conferi soliditate modelului, dar este și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. În plus, nu există decât două suduri mari pe toată suprafața cadrului.

kia_e-bike_2

Bicicleta pentru munte este dotată cu o furcă Rock Shox, fără a se preciza modelul, cu roți de 26 de inch și cu acumulatorul montat pe triunghiul anterior al cadrului. Motorul electric se află în butucul roții de spate. Toate componentele bicicletei sunt fabricate în Corea însă asamblarea se face în Germania.

via KIA

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =