Acum citesti
Joule 3, cel mai mic și ușor butuc cu dinam

Cei în căutare de accesorii mici și practice pentru bicicleta lor tocmai au primit o veste bună. BioLogic l-a prezentat pe Joule 3, un butuc de roată cu dinam inclus care deja a câștigat premiul pentru design Eurobike.

Principalul inconvenient eliminat de Joule 3 este rezistența opusă la înaintare care a fost diminuată seminificativ. De fapt, principalele coordonate ale noului produs sunt greutatea redusă, designul compact, eficiența ridicată și numărul mare de volți produși. Conform unor teste realizate de producător, Joule 3 a atins o eficiență de 75%, față de 55% cât produc cele mai vândute astfel de piese de pe piață. Acest lucru înseamnă o rezistență mai mică la înaintare pentru o cantitate similară de energie produsă. Mai mult, greutatea de 355 de grame este un avantaj de luat în seamă.

Joule 3 este și versatil, având variante pentru bicicletele de oraș, de trekking și pentru mountain bike-uri, dar și pentru biciclete orizontale ori biciclete pliabile.

O variantă a lui Joule 3 este Joule HG (foto jos), tot un butuc cu dinam incorporat, dar care poate fi activat și dezactivat. Astfel, dacă nu ai nevoie de electricitatea creată de acesta, îl poți muta în poziția Off, iar pentru situația opusă, poziția On așteaptă să fie folosită. Joule HG generează 6 volți, dar greutatea este considerabilă, de 656 grame. Ambele produse vor fi disponibile din noiembrie 2012, iar prețul lui Joule 3 va fi de 150 de euro, pe când al modelului HG de 200 de euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + seventeen =