Acum citesti
HOT! Noile Avid Elixir 2012


Avid, membru al grupului Sram, a prezentat noua gamă de frâne Elixir care va fi disponibila începând cu anul viitor. Frânele vor purta denumirea de Elixir 7 și Exlir 9. O veste bună pentru cei cu bugete restrânse: un nou model entry-level va fi inclus în ofertă, noul Avid Elixir 1.



Avid Elixir 7


Noul Avid elixir 7 va înlocui modelul Elixir R. Va putea fi utilizat ca și până în prezent pentru Cross Country, Trail, All Mountain sau Freeride iar greutatea acestuia va fi de 350 de grame, cu 25 de grame mai ușor decât modelul R. Este disponibil în culorile Aero Silver sau Storm Grey și nu va fi livrat cu sistemul Pad Contact Adjust.


Va fi dotat cu noile discuri HS1 și va fi mult mai ușor de aerisit. Funcționează în continuare cu lichid de frână DOT 5 iar doritorii vor putea opta pentru un levier din carbon. Prețul recomandat este de 179$.



Avid Elixir 9


Înlocuiește modelul Avid Elixir CR și va avea o plajă largă de utilizare, întocmai ca modelul Elixir 7: Cross Country, Trail, All Mountain sau Freeride. Cântărește 358 de grame, mai ușor cu 17 grame decât modelul Elixir CR dar va fi cu 8 grame mai greu decât modelul plasat mai jos în gamă, Elixir 7.


Sistemul Pad Contact Adjust a fost îmbunătățit și este prezent în continuare pe capătul manetei. Reglajul Reach Adjust (care ajustează distanța îintre ghidon și levier) a fost mutat la baza manetei, fiind acum aliniat cu pistonul. Prețul recomandat este de 215$.



Avid Elixir 1


Va fi disponibil la un preț de doar 89$. Va fi dotat cu Reach Adjust și va beneficia de un levier din aluminiu. Este recomandat pentru Cross Country. Alte detalii urmează să fie făcute publice.


Tehnologia Taperbore


A fost de asemenea îmbunătățită, schimbările majore regăsindu-se în interiorul manetei. Poziționarea gurii de aerisire a fost schimbată și se află acum deasupra manetei. Cilindrul principal are o formă nouă pentru a controla mai bine aerul care ar putea fi prezent înauntru, prevenind ca acesta să treacă în sistem.



Frânele vor fi disponibile începând cu luna aprilie 2011.


via SRAM


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 11 =