Acum citesti
Noul Avid BB7S MTN

Una dintre cele mai renumite și mai performante frâne mecanice pe disc din lume, primește un facelift și i se anexează litera S în coadă. Astfel, Avid BB7S este o versiune stilizată a frânei pentru bicicletele de munte, care pe lângă aspect, va avea și o greutate ceva mai mică decât modelul de bază.

avid_bb7s_mountain

Unele materiale au fost modificate, însă greutate finală nu a fost momentan precizată. Noul BB7S MTN, va fi livrat împreună cu un disc Avid HS1, de 140 sau 160 de mm. Va fi disponibilă din luna iunie, la un preț recomandat de aproximativ 100 de euro/bucată, cu plăcuțe de frână organice.

Cei de la Avid nu au făcut nicio precizare în ceea ce privește versiunea SL, disponibilă momentan doar pentru setul BB7 dedicat bicicletelor de șosea. Aceasta ar urma să cântărească și mai puțin decât versiunea S.

via Avid

Vezi Comentariu (1)
  • Cand se vor rezolva 2 probleme cu acest BB7, voi reveni la el, negresit:

    1. prinderea placutelor cu surub cand se monteaza in etrier

    2. actionarea sincrona a placutelor pe disc la apasarea manetei de frana

    In conditiile astea chiar ar fi frana pe disc perfecta, sau aproape perfecta.

    Ar mai ramane rezolvarea (care s-ar putea aplica la toate franele pe disc, atat mecanice cat si hidraulice) de a nu mai intra nisip si namol intre placute, print-o protectie semicirculara, care sa acopere partea de sus a discului si etrierului. Stiu ca a aparut asa ceva, insa e in stadiu de prototip sau de testare. Cand isi va dovedi eficienta si va fi suficient de usor de montat si usor ca greutate, imi voi lua.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − 8 =