Acum citesti
HOT! Formula Oval 2012


Un nou set de frâne va fi disponibil anul acesta de la Formula. Noua premieră din industria frânelor pentru biciclete se numește Oval și va fi prezentată oficial la ediția EuroBike a acestui an.



Denumirea provine de la forma ovală a pistoanelor. O caracteristică foarte interesantă se referă la demontarea conductei de pe manetă fără nicio cheie specială!  Capacul auriu de protecție de pe etrier nu este oval, în schimb în interior regăsim un piston în dimensiunile 24×26.5 mm.


Asemenea modelului The One sau celor de la Magura poziția pistonului din manetă va fi perpendiculară și nu paralelă cu ghidonul. La capitolul design cei de la Formula n-au făcut niciun experiment. Acestea seamănă cu modelul The One, cel puțin la capitolul manete.



Revenind la funcția de Speed Lock, aceasta prezintă multiple avantaje: poți înlătura conducta doar tragând de ea în exterior, poți repoziționa manetele stânga-dreapta fără niciun efort (doar inversând conductele) iar frâna nu va avea nevoie de aerisire după ce vei demonta în mod repetat conducta.


Greutatea noilor Formula Oval 2012 va fi de 335 de grame cu disc de 160 de mm și fără adaptor. Mai multe informații despre prețuri și greutatea discurilor (de 180, 203 etc) în toamnă.


Poți urmări în acest film procesul de demontare al conductei de frână. Joacă de copii!



via MTB News


Vezi Comentariu (1)
  • Nu este decat o cupla rapida care se folosea de multa vreme la furtunele de alimentare a masinilor de gaurit pneumatice in industria aeronautica.
    In concluzie principiul de functionare al acestei cuple este identic, numai ca fluidul care circula prin furtunul respectiv este lichid.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × four =