Acum citesti
Look L96, arma secretă a francezilor la Jocurile Olimpice

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice sunt în toi și nu vorbim doar despre cele fizice ale atleților ori cele organizatorice. Echipele naționale de ciclism se străduiesc să își doteze sportivii cu cele mai bune biciclete disponibile, iar un exemplu elocvent este Franța care se va prezenta pe velodromul din Londra cu noile Look L96.

Acum 20 de ani, Look producea primul cadru de carbon, realizat dintr-o singură bucată, destinat bicicletelor de velodrom. Succesul nu a fost instant, dar roadele noii invenții au fost culese de Florian Rousseau și Felicia Ballanger la Jocurile Olimpice din 1996. 4 ani mai târziu, echipa de velodrom a Hexagonului cucerea 6 medalii la Sydney tot pe bicicletele Look, pentru ca la Atena în 2004 și la Beijing în 2008, numărul de medalii să fie de 4 de fiecare dată. Totuși, Federația Franceză de Ciclism nu este singura sponsorizată de Look, țara-gazdă a ultimei Olimpiade, China, optând și ea pentru marca franceză ale cărei biciclete sunt produse în Asia.

Cât despre modelul L96, acesta are designul inspirat din cel al lui 496, cadru care a ieșit în evidență de fiecare dată când a fost folosit. Practic, îmbunătățirile pe care le prezintă L96 sunt o aerodinamică mai bună, rigiditate mare și eficientizarea transferului de energie. Un alt punct de atracție este angrenajul ZED, primul angrenaj pentru bicicletele de pistă realizat integral din carbon, dintr-o singură bucată și gol pe dinăuntru. Rigiditatea a fost dublată față de modelele standard dacă este să dăm crezare producătorului, iar greutatea sa este de 450 de grame.

Vezi Comentarii (2)
  • bicicletele de velodrom e bazata in principiu pe viteza care se transmite de la foaie la pinion mai repede decat la una aero de contratimp spre exemplu de asta cred ca au preturi asa de mari…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × three =