Acum citesti
Cycletec e-Jalopy – bicicleta cu roata verde

Verde, eco, electric – sună cunoscut, nu-i așa? Cycletec lansează un nou e-bike pentru munte, de data aceasta sub o formă ușor diferită față de cum o face concurența.

Componenta de impact este roata din spata, cu jantă verde. În butucul din spate, cei de la GreenWheel au încercat să integreze majoritatea componentelor necesare unei biciclete electrice. Și după cum bine vezi chiar le-a reușit. Regăsim aici motorul, acumulatorul și electronica. De-a deprtul impresionant. Nu la fel de atractivă precum tehnica și imaginea acestei biciclete, este greutatea. Pe lângă faptul că roata de spate va avea un cuvânt greu de spus, cadrul este realizat din CrMo și va cântări senibil mai mult decât unul din aluminiu, conform celor declarate de producător. Clienții sunt sfătuiți însă să vadă avantajele din spatele construcției: cadrul va fi mai durabil și mai rezistent.

Trebuie să mai știi faptul că Greenwheel (roata verde) nu este patentată de către Cycletec ci de către MIT (Massachusetts Institute of Technology), care lucrează la dezvoltarea și perfecționarea acesteia încă din 2009. În imaginile de mai jos, poți vedea o imagine ce prezintă amănunțit construcția roții din spate.

Transmisia se face cu ajutorul unei curele de la Gates, modelul Carbon Drive. Pentru a adăuga mai multe picanterii noului e-bike, cei de la Cycletec au montat un dispozitiv care conectează smartphone-ul la roata din spate. Astfel, poți accesa instant rețelele de socializare și poți posta în timp real traseele parcurse sau poți prezenta celorlalți participanți în trafic, rute alternative pe care le pot aborda.

Bicicleta va fi oferită pentru aproximativ 3.000 de euro și va cântări puțin sub 20 de kg.

via Cycletec

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 3 =