Acum citesti
Copiii au dreptul să pedaleze

Promotorii bicicletei din toată lumea au prezentat la conferința Velo-City 2012 “Charter of Vancouver”, o declarație prin care solicită Națiunilor Unite să le recunoască copiiilor dreptul de a merge cu bicicleta.

Facem un apel spre Națiunile Unite să le ofere tuturor copiiilor posibilitatea de a merge pe bicicletă, declară Bernhard Ensink, secretarul general al ECF (European Cyclists Federation). Intervenția lui Ensink se leagă de Convenția pentru Drepturile Copilului și dorește să vină în completarea acesteia. Mersul pe bicicletă este, în opinia celor care au semnat Charter of Vancouver, o componentă esențială în dezvoltarea transportului sustenabil și a strategiilor în acest sens.

În lume, numărul copiiilor care merg pe jos sau pe bicicletă până la școală ascăzut de la 82% la 14% în decurs de 30 de ani. În timp ce unele țări stau bine la acest capitol, cum ar fi Olanda, unde 50% dintre cei sub 18 ani merg cu bicicleta la școală, altele nu o duc așa bine. Este cazul Statelor Unite ale Americii sau al Canadei, unde acest procent este de 1, respectiv 2%.

În timpul conferinței care se desfășoară la Vancouver, Dr. Paul Tratner, profesor de geografie la University of South New Wales, apreciază că: Dacă reușim să convigem  copiii, reușim să promovăm bicicleta. Dacă promovăm bicicleta, este în folosul copiiilor. Până la urmă, nu ne dorim orașe mai sigure pentru ei?

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 1 =