Acum citesti
Eduard Novak, la titlul mondial cu numărul 3

Sportivul român Eduard Novak a devenit pentru a treia oară în cariera sa campion mondial, după ce a avut cel mai bun timp în proba de urmărire individuală de 4.000 de metri, din cadrul Campionatului Mondial de Paraciclism pe Velodrom.

Ciucanul a învins fără probleme în finală, reușind să îl surclaseze cu 3 secunde pe deținătorul recordului mondial, cehul Jiri Jezek.

Mă bucur nespus pentru acest rezultat și pentru că am reușit o performanță remarcabilă. În calificări am fost mai slab cu 1,6 zecimi, însă în finală am reușit să mă impun, ceea ce îmi dă încredere pentru Londra. Am făcut o cursă foarte bună. Timpul nu a fost cel mai rapid deoarece pista este una foarte grea și mulți cicliști au dat greș cu tactica, prin alegerea pinioanelor greșite, a declarat Eduard Novak.

Cicistul român a terminat cursa cu timpul de 04:47.9270, fiind urmat de  cehul Jiri Jezek, cu timpul de 04:50.8520 și de britanicul Cundy Jody.

Periplul american al lui Eduard Novak nu se încheie cu această victorie. El urmează să mai ia startul în cursele de 1 kilometru contratimp şi cea de scratch, în lungime de 10 kilometri.

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − nine =