Acum citesti
PRO lansează cea mai rapidă roată de contratimp din lume

În lumea ciclismului de şosea goana după fracţiuni de secundă este neîntreruptă. Nu că în alt sport nu s-ar da aceeaşi luptă însă la şosea şi aerodinamica are un rol extrem de important. Evident, cu cât eşti mai aerodinamic cu atât poţi pedala mai repede folosind mai puţină energie.

TDFR 2014 - stage -20 ITT

PRO a lansat recent la Turul Spaniei 2014, care se desfăşoară chiar la această oră, noua roată de contratimp cu 3 spiţe. Roata a fost creată împreună cu echipa sponsorizată de PRO, Team Sky, care a fost implicată în toate etapele dezvoltării acestui produs.

Noua roată PRO de contratimp în 3 spiţe este construită dintr-o singură bucată de carbon monococă folosindu-se carbon UD şi TeXtreme pentru a îmbunătăţi stabilitatea şi micşora greutatea. Astfel, folosindu-se şi un butuc Shimano Dura-Ace 9000 roata cântăreşte doar 740 grame.

roata contratimp pro 3 spite 1

Janta are un profil înalt de 65mm şi o lăţime de 30mm, cu 28 mm la suprafaţa de frânare, suprafaţă care este înclinată pentru a se îmbunătăţi curgerea aerului în jurul roţii şi anvelopei. În plus, pentru a crea cea mai bună roată nici detaliile nu au fost omise aşadar valva, în loc să fie situată în centrul roţii, este amplasată mult mai aproape de una din spiţe.

Roata în 3 spiţe a fost testată în tunelul aerodinamic şi la antrenamente şi competiţii de către Team Sky. Rezultatele din tunelul aerodinamic au fost excelente, iar graficul de mai jos arată cât de bine s-a comportat noua roată PRO (R2 pe grafic) în comparaţie cu alte mărci concurente.

roata contratimp pro 3 spite 3

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 19 =