Acum citesti
Ce face din Canyon Nerve CF o bicicletă atât de specială?

Canyon a lansat de curând modelul Nerve CF, un full suspension cu o cursă de 120 de mm, realizat integral din carbon. Făcând abstracție de o suspensie de tip Horst, bascula lui Nerve este realizată dintr-o singură bucată, dar cu toate acestea este foarte confortabil. Cum a reușit Lutz Scheffer, șeful departamentului de design de la Canyon, să creeze un full suspension atât de confortabil?

Secretul constă în partea superioară a basculei (seatstay), care flexează și oferă astfel un extra confort ciclistului. Pentru a asigura un cadru durabil, cei de la Canyon l-au testat, aplicând de mai bine de 100.000 de ori diverse forțe asupra acelei zone. Fără ca aceasta să aibă de suferit.

De asemenea, datorită montării pivotului principal către partea anterioară, bascula rămâne foarte rigidă în zona chainstay-ului. Amortizarea liniară este obținută cu ajutorul shock-ului de tip floating, ancorat într-un link realizat tot din carbon.

Greutatea cadrului este de doar 1.900 de grame, cu aproximativ 480 de grame mai ușor decât versiunea din aluminiu a lui Nerve.

via Canyon

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =