Acum citesti
Cameră de anvelopă (foarte) ușoară de la Hutchinson

Dacă ai impresia că roțile tale cântăresc prea mult și totuși utilizezi butuci și jante ușoare, unul dintre răspunsuri ar putea sta în anvelope sau în camere.

Deoarece unele biciclete sunt dotate cu camere care cântăresc peste 200 de grame, este simplu de înțeles că poți scăpa de câteva zeci de grame, relativ ieftin.

Camera Hutchinson Air-light reprezintă una din soluții și este oferită pentru aproximatvi 40 de lei. Pentru bicicletele de munte, greutatea camerelor Hutchinson pornește de la 60 de grame (pentru anvelope de 26 x 1.25) și poate ajunge până la 120 de grame pentru camerele dedicate anvelopelor în formatul 26 x 2.10. Deși unii susțin că valvele Presta (pentru biciclete, mai înguste) sunt mai ușoare decât cele Schrader (valva auto), diferențele sunt defapt insignifiante.

Iar sfatul meu este să alegi camera cu valvă Schrader, deoarece o poți umfla oricând, într-o benzinărie sau într-un service în eventualitatea în care îți ies în cale. Nu uita totuși să alegi camera în funcție de disciplina pe care o practici. Unele camere ușoare, cu pereții subțiri, pot fi inutile dacă abordezi trasee dificile de munte și rulezi cu presiune mică în avelope.

Detalii și greutăți pentru diferite tipuri de camere pe hutchinsontires.com.

via Hutchinson

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three + ten =