Acum citesti
Camera Tubolito PSENS comunică prin NFC cu telefonul și-ți spune presiunea

Vremurile pe care le trăim azi ne spun că aproape totul este smart și interconectat. Până și camerele din anvelopele de bicicletă sunt smart, întrucât americanii de la Tubolito tocmai ce au lansat o cameră de bicicletă, ce are integrat în material un cip NFC. Acesta comunică cu telefonul pe care, desigur, trebuie să ai instalată și aplicația specială Tubolito.

Din câte observăm, camera nu monitorizează în timp real presiunea din anvelopă, pentru a o afișa permanent pe ecranul ciclcomputerului, așa cum o face spre exemplu valva smart Quarq Tyrewiz de la SRAM. În schimb, camera smart Tubolito PSENS este utilă atunci când îți umfli roata și vrei să ai precizie foarte mare asupra presiunii. Când te pregătești de un concurs, treaba asta contează foarte mult.

Cipul NFC este „implantat” în materialul camerei, în apropierea valvei, și este orientat pe lungimea sa. Așa că doar o mică parte din cameră rămâne ușor inflexibilă. Apoi, folosind aplicația Tubolito pentru iOS și Android, tot ce trebuie să faci este să poziționezi telefonul peste roata bicicletei, în zona valvei, unde este senzorul, iar după 4-5 secunde, vei primi informațiile legate de presiune, atât în PSI cât și BAR. Precizia este bună, comparată cu manometrul digital SKS AirChecker.

Greutatea camerei nu este deloc mare. Având dimensiunea de 29 x 1.8-2.5″, cu valva de 42mm, camera PSENS cântărește doar 85 grame. Prețul camerei este de 49,90$, iar dacă vrei să-ți pui la ambele roți ale bicicletei, vei scoate din portofel 100$ doar pe camere. Partea bună este că aceste camere sunt făcute dintr-un material pe care nu se lipește soluția anti-pană, în caz ca le folosești într-o anvelopă în care a fost astfel de lichid.

Cum însă camerele costă atât de mult, dacă faci o pană nu vei vrea să le arunci imediat, ci să le pui un petec. Așa că împreună cu camerele, poți cumpăra și setul special de petece, care include cinci mici și cinci mari. Prețul pentru Tubo FLix Kit este de 4,90$. Până la urmă însă, astăzi folosim din ce în ce mai des anvelope tubeless, fără cameră. Așa că, de ce nu pun producătorii un cip NFC direct în anvelopa?

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + 11 =