Acum citesti
Twist Bike, bicicleta cu veleităţi de tandem

Putem spune despre Twist Bike că este mai mult decât o simplă bicicletă, mai mult chiar decât un exerciţiu de design, este o uniune între doi oameni, vom vedea imediat de ce. Nu doar că îţi captează atenţia imediat, prin roţile fără butuc şi simetria fără de cusur a triunghiului şa – cadru – ghidon, ci te face să te înţelegi cât de uşor este să schimbi direcţia şi chiar să te conectezi la o altă persoană.

Sistemul de transmisie pe care îmi iau libertatea să-l descriu drept un Hollowtech dus la extrem – dacă tot suntem la ora de talente artistice, poate fi în întregime demontat şi dacă asta nu era suficient, întregul „post de conducere” – descoperim că există de fapt aşa ceva şi la bicicletă, poate fi întors cu 180 de grade, pentru ca Twist Bike să se conecteze la… alt Twist Bike.

Exact, această bicicletă ascunde „veleităţi” de tandem, iar ceea ce înainte era roata faţă a bicicletei devine roată spate, făcându-te să te întrebi ce înseamnă de fapt înainte sau înapoi. Twist Bike ne demonstrează că în viaţă totul este relativ şi cel mai important este poate să nu pedalezi singur…

Nu eram eu cel mai isteţ copil din clasă când venea vorba despre geometrie, dar studiind proiectul designerului madrilez Jose Hurtado, creatorul acestei biclete (o fi vreun descedent de-al lui Salvador Dali?), nu văd de ce nu, într-o zi, Twist Bike va aluneca graţios pe stradă. Şi îmi doresc asta.

via: josehurtado.eu

Vezi Comentariu (1)
  • Dar legatura dintre roata din spate si cadru nu e cam firava? Si daca doreste sa o lege de alta bicicleta atunci cam asa ar trebui sa ramana…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 1 =