Acum citesti
Australienii debutează cu dreptul la ei acasă

Prima mare cursă a sezonului s-a încheiat. Santos Tour Down Under, turul ciclist al țării de la Antipozi, a fost primul eveniment din calendarul UCI WorldTour și a revenit lui Simon Gerrans, liderul proaspăt înființatei echipe australiene GreenEdge.

Deși criticată de unele voci, GreenEdge și-a îndeplinit obiectivul și a câștigat clasamentul general, chiar dacă acest lucru a însemnat o prezență mai discretă în unele situații. Formația nu a bifat nicio victorie de-a lungul celor 7 etape ale întrecerii.

Dar Gerrans, campionul național al Australiei, nu a fost singurul care a strălucit în această competiție. Andre Greipel a oferit o adevărată demonstrație de forță cu ocazia fiecărui final plat de etapă, arătându-și supremația la sprint. Din păcate, nu a fost printre cei mai norocoși rutieri, el fiind accidentat de o motocicletă, lucru care s-a soldat cu o intervenție chirurgicală.

Alejandro Valverde a avut și el motive de sărbătoare. A fost prima cursă a sa după terminarea perioadei de suspendare și nu a ratat ocazia de a dezvălui publicului că încă mai are un cuvânt de spus.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen + 7 =