Acum citesti
Airborne Goblin Evolution: 29er pentru poteci agresive

Mai mulți dintre clienții mărcii Airborne au sugerat producătorului să dezvolte un hardtail, 29er, mai potrivit pentru potecile agresive de munte. Americanii nu au stat prea mult pe gânduri și au lansat modelul Goblin Evolution, cu un unghi mai mic al headtube-ului (69 de grade față de cel clasic de 71/72 grade), un chainstay mai scurt (435 mm) pentru manevrabilitate mai mare, un triunghi posterior care permite instalarea unei anvelope mai groase (maxim 2.5) cât și o furcă cu o cursă mai lungă.

airbirne_goblin_evolution_2014_1

Astfel, cadrul lui Goblin este optimizat pentru o furcă cu o cursă de 120 de mm, beneficiază de un diametru mai gros pentru toptube, downtube, chainstay și seatstay, dar și de un bottom bracket de tip Press Fit. Prinderea roții de spate se face cu ajutorul unu ax Maxle 142×12 mm.

airbirne_goblin_evolution_2014_2

În ceea ce privește echiparea, Goblin a fost înzestrat cu o furcă Rock Shox Revelation cu ax de 15 mm pentru prinderea roții de față, frâne Hayes Prime Comp, sistem de transmisie compus din componente Sram X7/X9, inclusiv un schimbător Type II și un cockpit Truvativ Stylo T-30.

airbirne_goblin_evolution_2014_3

Cu această echipare, prețul bicicletei este modest, de 1.600$, iar în comparație cu modele similare, chiar o ofertă bună. În dimensiunea cadrului de 18 inch, greutatea lui Goblin Evolution este de 12.4 kg, o valoare excelentă pentru segmentul din care face parte.

airbirne_goblin_evolution_2014_4

Mai multe informații pe airbornebicycles.com.

via Airborne

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + 18 =