Acum citesti
Bryton lansează noul model de top Rider S800, cu 36 ore baterie, ecran color și căutare vocală a destinației

Recent Bryton a lansat un nou ciclocomputer, mai precis modelul Rider S800 despre care producătorul spune că are o autonomie de 36 ore, ecran color de 3,4 inch și navigație cu căutare vocală a destinației. În acest moment, Bryton Rider S800 este modelul de top al producătorului taiwanez. Cât de curând vom primi la test acest nou produs, așa că vom reveni și cu o recenzie completă.

Caracteristica principală a acestui nou computer este bateria mare. Se pare că noul S800 poate funcționa chiar și 36 ore continuu, cu o singură încărcare. Bryton spune că autonomia poate crește la 40 ore dacă nu folosești navigația ci doar funcțiile de ciclocomputer – viteză, puls, cadeță, putere etc.

Pentru a obține o asemenea autonomie remarcabilă Bryton folosește pentru ecran tehnologia „Memory in Pixel” (MIP). Aceasta face ca pe ecran, să se schimbe (împrospăteze) doar pixelii care trebuie să se modifice (poziție, culoare), ceilalți rămânând la fel. Acest lucru micșorează consumul de curent electric.

La mărirea autonomiei contribuie și senzorul de lumină, care ajustează luminozitatea ecranului în funcție de nevoi. Nu în ultimul rând, încărcarea prin port USB-C permite și o încărcare mai rapidă a bateriei.

Funcții controlate prin voce

Pe noul S800, Bryton a inclus Google Voice Search, care funcționează când computerul e conectat la telefonul conectat la net. Pentru a căuta destinația tot ce trebuie să faci este s-o „vorbești”, fără a mai fi nevoie să scrii cu degetul pe o tastatură virtuală, de dimensiuni foarte mici. Funcția merge suprinzător de bine și am folosit-o cu succes pe Bryton Rider S500, testat de noi mai demult.

De asemenea, cu S800 poți organiza ture în grup cu alți utilizatori de S800, având și funcția „voice-to-text” pentru a comunica cu ceilalți. Mai mult, poți vedea pe ecran unde sunt ceilalți colegi de tură. Nu în ultimul rând, pentru cei care nu sunt în tură, ciclocomputerul permite „live tracking”, trimițând, via telefon, un link pe care îl poți accesa de pe telefon, tabletă, laptop sau desktop.

Navigație și planificare traseu cu Bryton Rider S800

Noul Bryton Rider S800 dispune de toate funcționalitățile pe care te aștepți să le aibă un ciclocomputer de top, cum ar fi navigație „turn-by-turn”, rerutare dacă greșești traseul și navigația înapoi la start, folosind harta OpenStreetMap inclusă.

Funcția „Climb Challenge” afișează cum arată urcarea pe care urmează să o pedalezi. Este foarte utilă și-ți permite să-ți conservi energia, știind ce te așteaptă.

O altă funcție interesanta a computerului este „Explore” prin care tu introduci distanța pe care vrei să o pedalezi, iar Rider S800 îți sugerează trei trasee diferite, în buclă.

În baza de date există ture prestabilite pentru șosea, mtb, indoor, CX și gravel, iar în computer poți configura trei profile de bicicletă, pentru fiecare în parte customizând ecranele și informațiile care vrei să fie vizibile. Toate astea le poți face direct de pe ciclocomputer sau, mai ușor, folosind aplicația Bryton de pe telefon.

Compatibilitate cu trainerul smart și pedalele cu putere

Bryton S800 poate fi conectat la un trainer smart și, de asemenea, poate afișa viteza în care te afli (dacă ai schimbătoare de viteză electrice), dar și mașinile care vin din spate (dacă la computer ai conectat un radar compatibil).

Dacă folosești pedale cu senzori de putere, Bryton S800 poate afișa pe ecran informații Cycling Dynamics, cum ar fi power phase (PP), platform centre offset (PCO), echilibru stânga/dreapta sau putere în poziția așezat sau ridicat din șa.

Specificații Bryton Rider S800

Dimensiuni: 105mm înălțime x 58mm lățime x 14.2mm grosime
Rezistență la apă: IP7
Greutate anunțată: 106 g
Ecran: color; tactil; 3,4 inch
Rezoluție: 272 x 451 px
Sateliți: GPS, GLONASS, QZSS, BEIDOU, Galileo
Autonomie anunțată: 36 ore
Încărcare: USB-C
Conectivitate: ANT+, BLE

Bryton Rider S800 comparat cu concurența

Modelul de top Rider S800 de la Bryton pare că vine să atace modelul de top de la Garmin, mai precis Edge 1030 Plus. S800 se mai bate și cu Wahoo Elemnt Roam și Hammerhead Karoo 2.

Ecranul de la Edge 1030 Plus e puțin mai mare, în schimb autonomia lui Rider S800 este mai bună cu până la 12 ore, dacă ce spune producătorul este adevărat. Bryton Rider S800 este puțin mai mic, dar și mai ușor decât Edge 1030 Plus.

Preț și disponibilitate în România pentru Bryton Rider S800

Proaspăt lansatul Bryton Rider S800 este deja prezent în România, prin importatorul oficial Bikefun, fiind disponibil în două variante de preț:

  • Bryton Rider S800 E – 1.899 lei
  • Bryton Rider S800 T – 2.299 lei (are în plus incluși senzorii: puls, cadență, viteză)
Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − 6 =