Acum citesti
32.000 de cicliști pe străzile orașului New York

Orașul care nu doarme niciodată a avut parte de o mică schimbare acum câteva zile. Mașinile și-au pierdut supremația pe străzile urbei cedând calea bicicletelor. Aproximativ 32.000 de cicliști și-au luat cu asalt orașul și au pedalat în cadrul evenimentului Five Boro Bike Tour, care a trecut prin cele mai importante cartierele ale New York-ului.

Manifestarea care a debutat în 1977 a fost bine reprezentată de la început, la acea primă ediție participând în jur de 7.000 de perosane. Ideea era ca prin acest tur al New York-ului și ceilalți locuitori să se molipsească de bucuria mersului pe două roți, fără motor. După 35 de ani, Five Boro Bike Tour a evoluat. A crescut și numărul participanților, deși anii 80 au văzut apogeul acestora, fiind implicate circa 40.000 de perosane la fiecare ediție, dar mai important este că evenimentul a început să adune bani prin intermediul unei taxe de participare. Bike New York, organizația non-profit care organizează evenimentul, îi folosește pentru a oferi lecții de mers pe bicicletă și educație rutieră unui număr de 5.000 de oameni de toate vârstele.

Participanții din acest an au fost foarte variați, de la curieri pe bicicletă, până la familii întregi care au participat cu copii de 3 ani. Mai mult, s-au oferit premii pentru cele mai creative costume purtate de cei care au luat parte. Firește, și autoritățile locale s-au implicat în susținerea acestui proiect, de la primarul Michael Bloomberg, continuând cu regiile de transport în comun din oraș și până la șefii poliției din New York. Nici companiile private nu au stat pe bară și au sponsorizat și ele Five Boro Bike Tour

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 13 =