Acum citesti
Eurobike: spectacolul industriei de biciclete

Asemenea industriei auto, bicicletele au propriul lor mare eveniment, recunoscut la nivel mondial. Chiar dacă nu este singura manifestare de acest gen, Eurobike este cu siguranță cea mai mare din lume. Cifrele sunt grăitoare în acest sens: 1.200 de expozanți, din 50 de țări, toți într-un spațiu de peste 100.000 de metri pătrați.

Un eveniment care te obligă să fii prezent an de an, dacă dorești să iei contact cu cele mai recente inovații din domeniu. La Eurobike poți testa bicicletele marilor producători care vor fi lansate sezonul următor, biciclete de munte, de oraș, electrice, poți încerca diverse componente sau accesorii. O expoziție care-ți permite să iei legătura cu produse de top, pe care în mod normal nu ai cum nici măcar să le admiri pe viu. Acesta este Demo Day, ziua în care jurnaliștii, importatorii și reprezentanții de magazine pot pune mâna pe crème de la crème, adică, pe cele mai râvnite biciclete din lume.

Apoi mai ai la dispoziție încă 3 zile în care poți purta discuții libere cu lumea din industrie. La Eurobike întâlnești oameni modești și culmea, ei sunt cei care conduc marile companii producătoare de biciclete. Evident, cicliștii de renume sunt de asemenea prezenți și mereu disponibili pentru o discuție amicală, fie că este vorba de Mark Cavendish sau de Danny MacAskill. Da, chiar așa. Nu te privesc de sus și nu îți fac un serviciu intrând cu tine în discuție. Sună cunoscut?

Dar cum lumea civilizată nu cred că este o necunoscută pentru tine, nu-mi mai rămâne decât să-mi exprim entuziasmul pentru a 21-a ediție a Eurobike-ului, care va începe în data de 29 August. Așa cum te-am obișnuit de mai bine de 3 ani, vom relata pe scurt de la fața locului, ca apoi să-ți prezentăm rând pe rând, cele mai importante biciclete ale sezonului 2013, pe care știu că le aștepți deja cu entuziasm. Dacă totuși vrei să iei parte la acest spectacol, ești așteptat în data de 1 Septembrie 2012, la Friedrichshafen, Germania.

Dragoș Mitroi
editor-in-chief FreeRider.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen + 10 =