Acum citesti
Eurobike 2012 – prima zi a fost DemoDay

EuroBike a debutat în data de 28 August, cu DemoDay, ziua în care jurnaliștii și importatorii/distribuitorii pot testa noutățile anului următor. Și în acest an, organizatorii Eurobike au pus la dispoziție mai multe trasee de test, atât pentru bicicletele de oraș cât și pentru cele de munte.

Făcând o scurtă trecere în revistă a celor mai importante noutăți, trebuie să mă opresc asupra noului sistem de transmisie propus de Sram, modelul XX1. Reprezintă o noutate foarte importantă, deoarece propune o singură foaie pentru angrenaj și 11 pinioane. Foile pot fi schimbate foarte facil, iar tu vei putea opta pentru mai multe dimensiuni. De asemenea, caseta de pinioane poate fi achiziționată cu pinioane în diverse formate. Comparativ cu un sistem de transmisie complet, Sram X0, noul XX1 va cântări cu cel puțin 200 de grame mai puțin.

Tot din grupul Sram, am avut ocazia să testăm și noile frâne Avid Xo Trail. Dotate cu un etrier foarte mic, acestea beneficiază de 4 pistoane și o forță remarcabilă de frânare.

O altă noutate importantă a anului este tot un sistem de frânare, noul Brake Force One. Acesta va beneficia de cea mai mică manetă de frână disponibilă în acest moment pe piață, fiind gândită pentru acționarea cu un singur deget. De asemenea, întreg sistemul este foarte ușor.

Pentru propria distracție, am urcat pe noul Giant Reign SX, pentru Freeride, cu care am parcurs câteva coborâri din împrejurări.

Cea mai importantă noutate a acestui an a celor de la Shimano este noua gamă Zee, fratele mai mic al lui Saint, oferit la un preț mai mic. Mie mi-a lăsat o impresie bună, dar mai sunt detalii de clarificat.

E:i Shock se numește noua tehnologie disponibilă pentru mai multe brand-uri mari de biciclete, care reglează automat amortizorul spate și furca, în funcție de terenul pe care rulezi. Din ce în ce mai multă electronică!

Nu în ultimul rând, am luat contact și cu noua furcă Cannondale Lefty, care vine cu o serie de noutăți pentru sezonul 2013. Despre aceste noi produse cât și despre altele, vom relata pe larg după ce Eurobike se va încheia.

Avem și câteva surprize, precum prezentarea în detaliu a bicicletei lui Danny MacAskill, Julie Bresset, Danny Hart sau chiar Nino Schurter. Vom dedica un articol și trend-urilor sezonului 2013, în care vom vorbi pe larg despre electronica din ce în ce mai prezentă pe biciclete, despre noile segmente de biciclete cât și despre e-bike-uri, un subiect de discuție atât de comun aici în Germania.

Există însă și ceva vești mai puțin bune pentru anul viitor, dat fiind faptul că au apărut multe zvonuri conform cărora prețurile bicicletelor vor crește pentru sezonul 2013. Deocamdată nu se cunosc cifrele exacte însă până la debutul noului sezon acestea vor fi deja stabilite.

Dragoș Mitroi
Editor-in-chief FreeRider.ro
Friedrichshafen, Germania

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 3 =