Acum citesti
Reșițenii sunt încurajați să pedaleze cu piste pe trotuar

Una dintre cele mai aprigi dezbateri este legată de amplasarea pistelor de biciclete. Unii le vor pe trotuar, iar alții pe șosea, acolo unde le și este locul. Totuși, comasarea bicicliștilor cu pietonii pare a fi o idee bună pentru edilii Reșiței.

Amenajarea unor piste pentru biciclete este un progres, fără discuții, dar poate acest lucru nu a făcut decât să transfere disputele dintre bicicliști și alți participanți la trafic de la șoferi la pietoni. Cu toate acestea, reșițenii se ridică la reputația pe care o au bănățenii și dovedesc toleranță chiar dacă unii sunt pe jos, iar alții pe bicicletă. Este un pas înainte făcut de primăria locală și sperăm ca de aici să se meargă tot la mai bine.

Sursa: expressdebanat.ro

Vezi Comentarii (3)
  • cam așa e și în cluj. pe-acolo pe unde sunt piste – adică prin zona centrală.

    astăzi am mai descoperit una pe partea stângă a drumului, dincolo de parcările de pe margine, dar tot pe carosabil. e ciudat, părerea mea 🙂
    în rest.. tot încerc să explic și șoferilor și bicicilștilor, că avem același statut pe șosele.

  • Explicatiile legate de statutul bicicletei pe sosele ar trebui sa se dea in timpul scolii de soferi, pentru ca sunt atatea chestionare in care apar si biciclete si dreptul la prioritate. Bicicleta=vehicol.
    Dar asa sunt romanii smecheri. Cu cat e vehicolul(masina) sau pretul lui este mai mare, cu atat creste gradul de prioriate in fata celorlalti. Bicicleta e doar un obsacol in calea lor. Dar cu cat vom fi mai multi, cu atat vor creste sansele de a ne castiga dreptul la libera circulatie.

  • corect :)) când ești pe drumul lor, te-nghesuie, când greșesc, te claxonează că îi încurci.

    cred că o să-mi cumpăr un spray de-ăla de galerie pe post de claxon la bicicletă 😕

    legat de conviețuirea cu pietonii.. clujenii nu prea se conformează – trotuarele cu piste sunt pavate cu dale, doar pistele fiind asfaltate. și na… tocurile merg mai bine pe asfalt 😉

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + one =