Acum citesti
Pedale Exustar E-PB525 (2017)

Exustar este un brand de pedale cu un portofoliu extrem de bogat, prezent de ceva timp și în România, dar despre care nu s-a vorbit prea mult. Lumea cumpără în funcție de preț, iar prețul acestor pedale este unul foarte bun, raportându-l la calitatea lucrării. În fine, ne-au sosit la test pedalele cu un nume nu foarte inspirat și cam greu de reținut, E-PB525, însă care sunt robust construite, din aluminiu 6061 CNC cu ax din CrMo, construit tot CNC. Rulmenții nu lipsesc din meniu, așa cum era de așteptat de la un astfel de set de pedale.

Cu un preț de raft de 260 de lei (dar care variază în funcție de magazin), acestea se plasează undeva în segmentul mid-level, însă dacă ne uităm un pic la greutate vom constata că de fapt aceste pedale ar dori să joace în segmentul high-end. Iar dacă iei în considerare finisajele, chiar ai putea spune că par mai scumpe decât sunt de fapt.

Construite pentru Downhill, poteci sau BMX (de fapt, pot fi folosite pentru orice), acestea au o platformă mare și stabilă, iar aderența oferită de cei 10 pini de pe fiecare parte este una foarte bună. Am utilizat o pereche de încălțăminte cu talpă dreaptă dar cam rigidă, dar chiar și în aceste condiții pot spune că pedalele s-au descurcat de minunte în situațiile mai dificile, precum săriturile/aterizările sau pedalarea în forță la deal. Nu pot spune că-s fan pedale platformă, însă în continuare le folosesc la concursurile de downhill, acolo unde încă nu m-am obișnuit cu pedalele clipless. Iar pentru un concurs de downhill sau enduro, aș putea folosi aceste pedale fără să-mi fac prea multe griji.

Pinii au o dimensiune medie, așadar nu-ți vor penetra talpa, iar în cazul în care doi dintre ei se strică (la contactul cu o piatră sau orice alt obiect solid), pot fi înlocuiți cu cei de rezervă livrați în pachet. Frumos din partea celor de la Exustar că oferă acei doi pini de rezervă dar și mai frumos este faptul că au inclus în cutie și un imbus mic, cu ajutorul căruia să poțiface singur operațiunea de înlocuire.

Pe scurt, pedalele Exustar E-PB525 oferă o aderență foarte bună, o greutate mică și un preț competitiv, foarte bun raportat la datele tehnice, ce pot fi utilizate în orice disciplină care necesită aderență sporită. La urma urmei, pot fi folosite și pe bicicleta de oraș dacă dorești o platformă mare și stabilă. În ceea ce privește durabilitatea, review-urile sunt bune, așadar iată cum obținem un pachet complet de la un producător nu foarte cunoscut, dar care-și face treaba temeinic.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + five =