Acum citesti
Viitorul, astăzi: frână hidraulică pe jantă, pentru cursiere de la Magura

Magura împreună cu renumitul producător de biciclete Cervelo, au lucrat intens în ultimul an la dezvoltarea unui nou set de frâne, care acționează pe jantă, dar nu cu ajutorul unui cablu, ci hidraulic.

Producătorul de frâne Magura este renumit pentru sistemul său de frânare hidraulic pentru bicicletele de munte sau Trekking, HS 33, iar punerea în practică a acestui sistem pentru bicicletele de contratimp sau triatlon, a reprezentat o nouă provocare. Acestea pot fi utilizate și pe cursiere.

Forța de frânare este mare, modulația foarte bună, iar greutatea relativ mică, așa cum declară producătorul. Cu forța de frânare și cu modulația pot fi de acord, însă greutatea de 495 de grame poate fi bătută de orice sistem de frânare pe cablu al zilelor noastre.

Mai mult, frânele au fost testate în tunelul aerodinamic pentru a nu constitui un impediment pentru cei care se agață pe traseu de fiecare secundă. Vor exista două versiuni, Magura RT8 și una mai ieftină, botezată RT6. Ambele vor putea fi achiziționate și în versiunea TT, adică cea de contratimp.

via Magura

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 1 =