Acum citesti
O lecție din lumea civilizată: pistele de biciclete din Olanda

Dacă dorești să vezi ce înseamnă normalitate pentru unii și un vis aproape irealizabil pentru alții, te invit să urmărești filmul de mai jos. S-ar putea să rămâi profund impresionat.

(Mulțumiri Nicușor Dumbravă)

From the Netherlands to America: Translating the World’s Best Bikeway Designs from Streetfilms on Vimeo.

Vezi Comentarii (3)
  • Foarte interesant filmuletul, 16 mil locuitori, 18 mil biciclete, la fel si parcarile etajate pentru biciclete.

    Daca stati in partea de vest, chiar si in Ungaria se poate, am fost uimit de cati km de piste de biciclete am vazut.

    Incet speram ca se vor face si la noi, in Timisoara chiar daca majoritatea sunt pe sosea sau trotuar, totusi sunt cat de cat, insa in Bucuresti intr-adevar am vazut ca lipsesc.

    Ce nu mi-a placut din filmulet era fumatorul de pe bicicleta, adica nu polueaza mijlocul de transport, dar poluezi tu. 🙁 Asta e, mai sunt si exceptii, dar puteau sa scoata alea doua secunde.

    Alta problema ar fi cu transportul bicicletelor, in general cu trenul, dar la noi sunt putine vagoane special pentru asa ceva, insa totusi tarifele exista. 🙁 5 lei – personal, 10 lei – accelerat.

  • Baietii astia mai au muuult de invatat ca sa ne ajunga din urma. Adica… sa ai biciclisti cu piste, e la mintea cocosului. Dar sa ai biciclisti si sa n-ai piste… e… pentru asta trebuie sa vii in Romania ! Unde s-a inventat un fel de wirelless al pistelor ! :))

  • Ar fi o minune sa se faca asa ceva in Romania! Cred ca si pistele de biciclete ar avea gropi 🙂 Totusi trebuie niste masuri mai drastice in privinta alcoolicilor care se urca la volanul masinii,ca sa nu vedem la stiri un articol asemanator: 40 de biciclisti au fost loviti de un cetatean care sa urcat la volanul unui bolid dupa ce a baut atat de mult incat avea alcoolemia 1.50(nush daca e atat de mare dar merge).au fost 34 de raniti si 6 morti.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 5 =